De Dutch Craft Beer Conference 2023De Dutch Craft Beer Conference 2023
Back Back Nieuws

De Dutch Craft Beer Conference 2023

16 maart 2023

Nog ruim een week en dan is het zover; de start van de 7e editie van de Dutch Craft Beer Conference. Op donderdag 23 maart 2023 openen de deuren van het 1931 Congrescentrum in Den Bosch zich voor alle liefhebbers met een passie voor bier. Bierliefhebbers kunnen wederom genieten van een zeer divers en boeiend programma. Onder de titel: Brewing Energy Efficient and Responsible komen dit congres veelal duurzame en sociale vraagstukken aan bod die nu belangrijker zijn dan ooit. Laat je inspireren door sprekers, die vanuit verschillende invalshoeken, hun kennis en ervaring delen. Ook kun je bierproeven van diverse (collega) brouwerijen, genieten van lekker eten bij de foodcourt, netwerken en diverse workshops bijwonen. 

Sprekers uitgelicht

Tijdens het congres is er volop ruimte om naar eigen inzicht workshops en lezingen te volgen. Enkele sprekers uitgelicht:

•            Over smaak valt te twisten! Onder deze titel geeft biersommelier en brouwer bij De Magistraat Léon Rodenburg een workshop over het goed proeven, beoordelen en beschrijven van bier.

•            Meer weten over hoe je de brouwindustrie kunnen verduurzamen? Maak dan kennis met Martijn van Iersel. Als Quality Manager bij dé emissievrije mouterij Holland Malt vertelt hij je meer over hoe je de CO2-voetafdruk en de uitstoot van broeikasgassen in de bierwaardeketen kunt verminderen.

•            Kom luisteren naar Gerard Ruiter sr.sales manager Food & Beverage bij NX Filtration. In zijn presentatie ‘Innovative hollow fiber membranes’ vertelt hij congres bezoekers meer over de productie van membraanmodules toepasbaar voor waterbehandeling (hergebruik), CIP-terugwinning, bierfiltratie en bier de-alcoholisatie.

•            Wietse Visser, eigenaar en strateeg bij Rainbeer/Heavenswater neemt je in zijn lezing mee in het gebruik van ‘Het belangrijkste ingrediënt in je ketel’ water. Hij gaat in op vragen als: Hoe staat het ervoor in Nederland? En wat zijn voordelen en obstakels van alternatieve bronnen als regenwater?

Laatste tickets Social programma

Ook dit jaar kun je de dag voor het congres (22 maart 2023) deelnemen aan ons sociale programma om vakgenoten te ontmoeten en samen te ontdekken wat ’s-Hertogenbosch én bier te bieden hebben. Naast een bierproeverij en rondleiding bij Stadsbrouwerij van Kollenburg, genieten we van een bier-spijs diner. Meld je hier aan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!