De dubbele kracht van Flint Theater en Congressen De dubbele kracht van Flint Theater en Congressen
Back Back Locaties

De dubbele kracht van Flint Theater en Congressen

13 februari 2023

Flint is als cultureel hart van Amersfoort een theater, maar niet iedereen weet dat het ook een congres- en evenementenlocatie is. Karin Klein Wassink en Merel Nap – onderdeel van een team van vier bevlogen evenementencoördinatoren bij Flint – vertellen. We zoomen in op de inhoud van hun job, hoe theater en congresruimte zijn elkaar versterkt, waarom ze bij Flint werken en hoe zij aankijken tegen Flints toegevoegde waarde voor klanten en hun gasten.

Geven en krijgen

Karin: ‘belangrijk vind ik dat een klant een gerust gevoel krijgt als hij of zij bij ons binnenkomt. Een gevoel van, hier ben ik welkom en word ik ontzorgd. Een oriënterend gesprek nemen we superserieus. We zijn hartstikke blij dat iemand de moeite neemt om naar ons toe te komen.’

Goed om te weten is dat je een coördinator toegewezen krijgt die van A tot Z jouw event coördineert. Dat betekent vanaf aanvraag tot en met het draaien van het event op de dag zelf. De begin-tot-eind-aanpak is een bewuste keuze van Flint als het gaat om werkwijze, omdat dit vragen minimaliseert en gaten en overdracht in het traject voorkomt. Merel: ‘we houden van korte lijnen van begin tot eind en een team creëren voor en met onze klant.’ ‘In alle fasen aanwezig zijn maakt ons ook sterk in ons werk. Zowel op detailniveau als in het geheel’, vult Karin aan.

Leren van elkaar 

Dat Flint een theater is mag gevoeld worden. ‘Je kan aan de inrichting denken, zo is onze Rabobank Theaterzaal een klassieke zaal met stoelen in rood pluche, maar het gaat verder’, aldus Karin. ‘We hebben techniek in dienst die zowel theateravonden draaien als evenementen. Dat wat we bij voorstellingen doen en zien gebruiken we voor een congres en andersom. Een scherm wordt bijvoorbeeld meer of anders uitgelicht. Dat maakt het warmer, dynamischer of geeft het anderszins iets extra’s.’ Merel: ‘bij een vraag als: '600 man ontvangen, hoe organiseren we dat op een goede manier?' Of: 'hoe krijgen we zo snel mogelijk iedereen de zaal in?' Dat stuk publieksservice, daar zijn we ontzettend goed mee bekend. Dat doen we immers bij een theateravond ook.’ Dit geldt ook voor de horeca: Flint heeft een eigen keuken. Onderaan de streep versterken de congressen de theatervoorstellingen en andersom. En daar plukken bezoekers de vruchten van.    

Flint verrast

Flint richt zich vooral op grotere groepen, vanaf 100 mensen. Daar zijn de zalen het meest geschikt voor. Karin: ‘een theaterzaal kan men zich wel wat bij voorstellen, maar de AFASzaal kan mensen echt verrassen. Die ruimte kan van gedaante veranderen. We werken samen met organisatiebureaus die met een kant-en-klaar draaiboek onder de arm bij ons binnenkomen, met verenigingen die eigen event-organisatoren hebben waar ik al 20 jaar contact mee heb, maar ook met partijen die aan de hand meegenomen willen worden. Er vinden hier festivals plaats, voorstellingen, congressen, galadiners, hondenshows, informatiemarkten en kerkdiensten.’ Karin, Merel en de andere event-coördinatoren houden van de afwisseling. En zien dat ze als afdeling met vier verschillende mensen in staat zijn om de best passende match tussen opdrachtgever, soort event en event-coördinator te maken.

 

Tekst: Jose te Loo


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!