Back Back Nieuws

'De Coolste Baan van Nederland': De Boer bouwt mee aan Hollands Glorie

19 december 2013
Het ongekende winterspektakel ‘De Coolste Baan van Nederland’ krijgt mede de signatuur van De Boer Structures. Het Alkmaarse bedrijf bouwt vanaf half januari mee aan de metamorfose die het Olympisch Stadion in Amsterdam ondergaat.

‘Ik ben heel erg blij, verguld en ongelooflijk trots dat wij dit mogen gaan doen’, aldus directeur Vincent de Ridder van De Boer Nederland. ‘Dit concept klopt van A tot Z. Het heeft alles in zich om van begin tot einde één groot feest te worden. Dit wordt absoluut een succes.’

Hollands Glorie
Iedereen een maand lang in de ban van de schaatssport. Dát is de achterliggende gedachte van initiatiefnemers Ritsma en sportmarketingbureau House of Sports. Fun, entertainment én schaatsen staan vier weken lang centraal. ‘Het wordt één groot feest in het teken van de Olympische Spelen en Hollands Glorie’, aldus algemeen directeur Patrick Wouters van den Oudenweijer van House of Sports. ‘Wij zijn verheugd dat een oer-Hollands Bedrijf als De Boer daar niet ontbreekt.’

Ware huldiging
De ‘gedaanteverandering’ van het Olympisch Stadion is er een van formaat. In het stadion komt een 400 meter ijsbaan te liggen, die wordt opengesteld voor recreanten en waarop begin maart het KPN NK Allround & Sprint wordt verreden. Dit toernooi wordt een ware huldiging voor de schaatsers die kort daarvoor terugkeren van de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi.

KPN Clubhuis
De Boer bouwt bij de Marathonpoort van het stadion een entreepaviljoen van 30 bij 50 meter, met daarvoor een moderne Premier dubbeldekker. Hierin komt tijdens de NK’s een speciaal KPN Clubhuis. Op het middenterrein komen twee locaties voor Food Corners en Koek&Zopie. Daarnaast worden tijdelijke accommodaties voor onder meer een schaatsschool gerealiseerd. Last but not least tekent De Boer voor de vloer waarop de ijsbaan komt te liggen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!