Back Back Nieuws

De BuitenlandBeurs is terug in Jaarbeurs Utrecht

27 november 2014
Steeds meer jongeren kiezen ervoor om een buitenlandervaring aan hun cv toe te voegen. Of dat nu voor, tijdens of na hun studie is, een periode in het buitenland trekt steeds meer. Na een succesvolle editie in februari van dit jaar met zo’n 3.000 bezoekers, opent de BuitenlandBeurs binnenkort opnieuw haar deuren. Leerlingen en studenten kunnen op 28 en 29 november kosteloos in de Jaarbeurs Utrecht terecht om zich uitgebreid te laten informeren over studies, stages, bijbanen en taalcursussen in het buitenland. Onder andere Dennis Storm komt er vertellen over zijn meest bijzondere wereldreizen.

Op deze tweedaagse beurs zijn diverse organisaties aanwezig die invulling kunnen geven aan een periode in het buitenland, zoals ProjectsAbroad (vrijwilligerswerk), EF Education First (taalcursussen) en Stagehuis (stages). Ook organisaties die zich bezighouden met een kleiner maar niet minder belangrijk aspect van een buitenlandervaring zijn vertegenwoordigd. Zij treden puur als adviserende partij op. Zo geeft Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bijvoorbeeld een presentatie over hoe zit met studiefinanciering in het buitenland en voorziet WilWeg bezoekers van informatie over de voordelen van een tussenjaar.

Workshops en presentaties
Naast de stands worden er op beide dagen interactieve workshops en presentaties georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen als stages in Australië, taalcursussen over de hele wereld en wordt er carrière advies gegeven door Randstad. Daarnaaststaan er sprekers op het programma die zorgen voor de nodige inspiratie: zo komt BNN-presentatorDennis Storm vertellen over zijn meest epic wereldreizen.

Inspiratie
Volgens Ted van den Berg, één van de organisatoren van De BuitenlandBeurs, is dit evenement uniek in Nederland: ‘Heel veel jongeren hebben het plan om een korte of langere tijd naar het buitenland te gaan. Vaak weten ze echter niet wat er allemaal bij komt kijken of welke mogelijkheden er überhaupt zijn. Het is op dit moment het enige nationale evenement dat zowel opties voor invulling van een buitenlandervaring biedt en daarbij de student van overige informatie kan voorzien. Op de beurs zijn allerlei organisaties aanwezig die hier invulling aan geven, en bovendien is het een uitgelezen gelegenheid om inspiratie op te doen van mensen die al een buitenlandervaring achter de rug hebben.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!