Back Back Nieuws

De Bonte Wever opent vrijdag hotel

28 september 2010
Het begon met een sport- en evenementencentrum. Nu staat er ook een modern hotel met 182 kamers en een ruim, stijlvol restaurant. De Bonte Wever in Assen opent komende vrijdag, 1 oktober, feestelijk de deuren van de vernieuwde locatie. Met nog eens 200 kamers in het vooruitzicht kan De Bonte Wever het grootste all-in hotel van Nederland worden. Een hotel annex evenementenlocatie, waar sport, ontspanning en zakendoen gecombineerd kunnen worden.
Het hotel is door het Overijsselse Van Dijk Bouw precies rond de ijsbaan gerealiseerd, naar een ontwerp van het Twentse bureau PR8 architecten. In het kader van duurzaam ondernemen is er rekening gehouden met de eisen die nodig zijn voor verkrijgen van de Green Key, het label voor milieuvriendelijke hotels.
Er is keuze uit tweepersoons-, driepersoons- en familiekamers. Alle kamers zijn ingericht met een rustige mix van moderne meubels en materialen. Elke kamer heeft een andere, levensgrote foto van een herkenbare plek uit Drenthe aan de wand. 

All-in prijs
Van alle aanwezige activiteiten kan gebruik gemaakt worden via de all-in prijs. Zo kunnen gasten naar de fitnessschool - die tot de top drie van Nederland behoort -, het wedstrijdbad, subtropisch zwemparadijs, sauna, schoonheidssalon, uitgaanscentrum, vergaderzalen en sportwinkel. En natuurlijk de 400 meter lange ijsbaan in het hart van De Bonte Wever, die het hotel uniek in haar soort maakt.

De Bonte Wever ligt bij het Asserbos, dichtbij de TT Assen en Verkeerspark Assen. De Bonte Wever is ooit opgericht door ondernemer Hennie van der Most, die het complex vorig jaar verkocht aan zakenman Jan Smit. Er werken inmiddels 150 mensen; dat is 40 mensen meer dan vorig jaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!