Back Back Nieuws

De Boer realiseert logistiek hoogstandje voor IBC

22 september 2014
Er zat minder tijdsdruk op dan vorig jaar, maar dat deed aan de logistieke complexiteit weinig af. In 10 dagen tijd realiseerde De Boer Structures eind augustus en begin september bij de Amsterdam RAI een grote én een kleine beurshal voor de International Broadcasting Convention (IBC) Amsterdam 2014 (11 – 16 september). Dit jaar telde de IBC totaal 54.000 bezoekers, een toename van 4%!

‘Het is en blijft iets speciaals, zo’n grote beurshal bouwen. Dat doen we vaker in het buitenland maar in Nederland niet en het is ook écht een project waar we trots op zijn. De snelheid waarmee het moet gebeuren maakt het tot een extra uitdaging,’ vertelt Projectmanager De Boer Eva Berkhout. ‘Vorig jaar hadden we door omstandigheden 90 uur de tijd, dat was extreem. Maar ook binnen tien dagen blijft dit een spannend project’.

Complex
Op het Europaplein realiseerde De Boer Structures voor IBC Amsterdam 2014 een extra beurshal van 6.250 vierkante meter en een kleinere hal van 1.650 vierkante meter verrees op het Congresplein. Vooral de grote hal is een ‘megaopbouw’, aldus Eva Berkhout, en door de samenwerking met tal van andere partijen – Amsterdam RAI, contractpartners van de RAI, onderaannemers van De Boer zelf) – is het logistiek een complex project. ‘ Qua logistiek en efficiency is dit eigenlijk een hoogstandje’, zegt Eva Berkhout. ‘Alles moet precies passen, tot op de minuut kloppen. Daarom ben ik eigenlijk ook vaak ‘on site’. Tijdens de opbouw, maar ook tijdens het evenement zelf. We willen snel kunnen schakelen als bijvoorbeeld aanpassingen nodig zijn.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!