Back Back Nieuws

De Boer pakt uit bij Vierdaagse Nijmegen

09 juli 2014
Tienduizenden vierkante meters tentoppervlak, een compleet dorp voor 7.000 militairen, horecavoorzieningen en medische posten: De Boer Structures pakt uit tijdens de 98ste editie van de Vierdaagse in Nijmegen. Het wandelspektakel is dit jaar van 15 tot en met 18 juli.

De Boer is dit jaar voor de 48ste keer betrokken bij de ongekend populaire wandelvierdaagse in Nijmegen. Aan ‘The Walk of the World’ doen dit jaar 46.000 mensen mee van 70 verschillende nationaliteiten. Onder hen zijn bijna 10.000 debutanten. De jongste deelnemer is 12 jaar, de oudste wandelaar is 91 jaar. De 5.000 militairen die traditioneel meelopen zijn dit jaar van 29 verschillende nationaliteiten.

Kamp Heumensoord
De militaire lopers verblijven in het door De Boer gerealiseerde Kamp Heumensoord, waar een ‘dorp’ van tientallen slaaptenten (‘loperstenten’) voor hen is gebouwd. Daarnaast zorgt De Boer er voor de sanitaire voorzieningen, een feesttent, een administratiekantoor en diverse eetzalen. Verder bouwt De Boer hier totaal 1500 vierkante meter aan medische ruimten, waaronder de beroemde blarenpoli’s.

Wedren
Ook op de start- en finishlocatie Wedren levert De Boer dit jaar een breed palet aan tijdelijke accommodaties. Zo is er een dubbeldekkerpaviljoen, met bovenin VIP- en persruimtes en onderin de publiekscatering. Daaromheen staan tientallen punttenten van sponsoren voor merchandise en horeca. Ook is bij de start/finishlocatie een uitgebreide medische zone gerealiseerd.

Mobiele posten
De Boer zorgt bij de komende editie voor het derde achtereenvolgende jaar dagelijks voor mobiele medische verzorgingsposten op de drie vaste rustplaatsen. Wandelaars kunnen zich daar onderweg laten masseren en laten behandelen aan blaren. Er zijn twee mobiele ‘tentenkampen’. Het ene wordt ingezet zowel op de eerste als de derde dag, het andere op de tweede en vierde dag. In verband met de op- en afbouw zijn tijdens de Vierdaagse zelf twee ploegen van De  Boer 24/7 operationeel.

Ongeëvenaard
Volgens projectmanager Kim Stoop van De Boer blijft de Vierdaagse in alles een ongeëvenaard evenement. ‘Zoveel mensen, zoveel publiciteit. Over de gehele wereld is de Vierdaagse een begrip. In Nederland leren we er als kind de betekenis al van’, zegt zij. ‘We zijn als De Boer dan ook écht onnoemlijk trots dat we partner van dit evenement zijn.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!