Back Back Nieuws

De Boer maakt vierkante meters bij Vierdaagse Nijmegen

24 juli 2015
Tienduizenden vierkante meters tentoppervlak, een compleet dorp voor 7.000 militairen, horecavoorzieningen en medische posten: De Boer Structures pakte flink uit tijdens de 99ste editie van de Vierdaagse in Nijmegen. De Boer was dit jaar voor de 49ste keer betrokken bij de wandelvierdaagse in Nijmegen. Aan ‘The Walk of the World’ deden dit jaar ruim 42.000 mensen mee van 70 verschillende nationaliteiten.

Kamp Heumensoord
De militaire lopers verbleven in het door De Boer gerealiseerde Kamp Heumensoord, waar een ‘dorp’ van tientallen slaaptenten (‘loperstenten’) voor hen was gebouwd. Daarnaast heeft De Boer gezorgd voor de sanitaire voorzieningen, een feesttent, een administratiekantoor en diverse eetzalen. De Boer heeft verder een totaal aan 1.500 vierkante meter aan medische ruimten gebouwd, waaronder de beroemde blarenpoli’s. De dertig man sterke crew van De Boer heeft alle accommodaties binnen vier weken opgebouwd.

Vernieuwde dubbeldekker op de Wedren
Ook op de start- en finishlocatie Wedren leverde De Boer dit jaar een breed palet aan tijdelijke accommodaties. Zo is er dit jaar een vernieuwd dubbeldekkerpaviljoen gebouwd voor de Vierdaagse, met bovenin VIP- en persruimtes en onderin de publiekscatering. Daaromheen stonden tientallen punttenten van sponsoren voor merchandise en horeca. Ook was bij de start/finishlocatie een uitgebreide medische zone gerealiseerd.

Mobiele posten
De Boer zorgde bij deze editie voor het vierde achtereenvolgende jaar dagelijks voor mobiele medische verzorgingsposten op de vaste rustplaatsen. Wandelaars konden zich daar onderweg laten masseren en laten behandelen aan blaren. Er waren twee mobiele ‘tentenkampen’. Het ene werd ingezet zowel op de eerste als de derde dag, het andere op de tweede en de vierde dag. In verband met de op- en afbouw waren tijdens de Vierdaagse zelf twee ploegen van De Boer 24/7 operationeel.

Ongeëvenaard
Volgens projectmanager Marlieke Admiraal van De Boer blijft de Vierdaagse in alles een ongeëvenaard evenement. ‘Zoveel mensen, zoveel publiciteit. Over de gehele wereld is de Vierdaagse een begrip,’ zegt zij. ‘We zijn als De Boer dan ook écht onnoemlijk trots dat we partner van dit evenement zijn. Wij kijken al uit naar volgend jaar; de 100ste Vierdaagse en ons 50-jarig jubileum!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!