Back Back Nieuws

De Boer laat enorme omzet stijging zien in 2015

14 april 2016
De Boer Structures, specialist in de verhuur van volledig ingerichte tijdelijke accommodaties voor evenementen en bedrijfsruimten, heeft in 2015 een sterke groei van de winst en omzet laten zien. Het concern uit Alkmaar behaalde een nettowinst van € 3,4 miljoen tegen € 400.000 in 2014. De omzet steeg met ruim 24% naar € 72,5 miljoen. De onderneming verwacht in 2016 opnieuw positieve resultaten te kunnen boeken.  

Arnout de Hair, CEO De Boer Structures: 'De Boer heeft in 2015 prima resultaten laten zien. Onze winstgevendheid en omzetniveau is tevredenstellend en laten een solide groei zien vergeleken met het vorige jaar. We zijn 2016 prima gestart dankzij een goed gevulde orderportefeuille die eind 2015 verdubbeld was ten opzichte van het jaar ervoor. We zien daarbij een groei van de projecten die we buiten Europa verwerven. Die internationale spreiding zorgt ervoor dat we over het jaar heen een betere bezetting krijgen van onze structuren. Tenslotte ben ik gelukkig met de hoge tevredenheid van onze klanten over ons werk want dat zorgt niet alleen voor terugkerende opdrachten maar onderstreept ook onze rol als een betrouwbare business partner.'

Sterke toename winstgevendheid en omzet
De omzet nam in 2015 sterk toe met ruim 24% tot € 72,5 miljoen (2014: € 58,4 miljoen). Vooral de groei buiten Europa was hiervoor belangrijk met projecten in Azerbeidzjan en het Midden Oosten. Het operationele resultaat (EBITDA) in 2015 bedroeg € 7,0 miljoen (2014: € 5,5 miljoen). De stijging met bijna 27% was vooral te danken aan de combinatie van strikte beheersing van de kosten en succesvolle uitvoering van de vele projecten. Het nettoresultaat kwam uit op € 3,4 miljoen, in 2014 was dit € 0,4 miljoen. Aan het einde van 2015 was de orderportefeuille verdubbeld vergeleken met een jaar eerder. Deze omvang en de gezonde samenstelling van de orderportefeuille vormen een uitstekende basis voor een positief 2016.

Partner voor de grote internationale evenementen
In 2015 heeft De Boer diverse prestigieuze, nationale en internationale, projecten uitgevoerd in het marktsegment Evenementen. Typerend voor deze projecten waren vaak de forse omvang, logistieke uitdagingen, complexe bouwomstandigheden en soms heel korte bouwtijden waarmee De Boer te maken kreeg. Voorbeelden van dergelijke ‘signature’ projecten waren in 2015 het Wereldkampioenschap Skiën in Falun (Zweden), De Eerste European Games in Baku (Azerbeidzjan), de G7 Top in Elmau (Duitsland), de start van de Tour de France in Utrecht (Nederland), de wereldwijde Volvo Ocean Race en de National Day in Qatar (UAE).

In het marktsegment Tijdelijke Bedrijfsruimte ging het vooral om accommodaties voor tijdelijke huisvesting van kantoren, sportfaciliteiten, supermarkten en opslag & distributie. Grote aandacht in dit segment ging in 2015 ook uit naar de voorziening van tijdelijke huisvesting voor asielzoekers op diverse locaties in Nederland en Duitsland. 

Belangrijke vorderingen op het gebied van duurzaamheid
De Boer hecht grote waarde aan duurzaam ondernemen. Daarom werkt het bedrijf systematisch aan een geïntegreerde aanpak van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Diverse certificeringen volgens ISO-normeringen en regelmatige tevredenheidsonderzoeken onder opdrachtgevers en medewerkers vormen hiervoor belangrijke pijlers. Op het gebied van duurzaamheid voert De Boer jaarlijks verbeteringen door.  De ontwikkeling van lichtere onderdelen, hergebruik van materialen en steeds betere energetische prestaties van de structuren zorgen voor een positieve ontwikkeling.

Omdat De Boer jaarlijks circa twee miljoen kilometer aflegt tijdens haar transporten, worden er op het logistieke vlak diverse initiatieven ontplooit om haar CO2 footprint te verbeteren. Dankzij slimme logistieke planningsmethodes, schonere motoren en inzet van transporten per trein is het bedrijf erin geslaagd om zowel het aantal transporten als de lengtes ervan te verminderen. Dit heeft in 2015 geleid tot een besparing van 115.000 kilometers. Dit is ongeveer gelijk aan een verlaging van een CO2 uitstoot met 3.000 ton vergeleken met 2014.

Sterk 2016 verwacht
De Boer verwacht voor 2016 een solide verdere groei van haar winstgevendheid. Een goed gevulde en gezonde orderportefeuille, strikte beheersing van de vaste kosten en een verdere verbetering van de spreiding van de activiteiten tussen Europa en het Midden-Oosten zullen daaraan bijdragen. In 2016 zal er opnieuw geïnvesteerd worden in de uitbreiding van de voorraad structuren om aan de toenemende vraag te kunnen voorzien. Verder zal er onverminderd geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van diverse innovatieve structuren.

Bijzondere projecten staan er ook weer in 2016 op het programma met het Mobile World Congress (Spanje), Formule 1 Race (Azerbeidzjan), Farnborough Air Show (Verenigd Koninkrijk), Bauma (Duitsland), UEFA Europa League finale (Zwitserland) en het Wereldkampioenschap Roeien (Nederland).  

Op de foto: Qatar National Day project

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!