Back Back Nieuws

De Boer introduceert driedubbele primeur op KLM Open

13 september 2013
De Boer Structures in Alkmaar grijpt het KLM Open 2013 deze week aan voor de introductie van drie spiksplinternieuwe innovaties: de Anova Vista, de Nexus en Premier Panorama. De primeurs zijn onderdeel van het omvangrijke accommodatiepakket waarmee De Boer het golfevent in Zandvoort bedient.

Belangrijkste kenmerken van de Anova Vista zijn het design, comfort en lager energieverbruik. ‘Met deze basisevenementenhal zet De Boer een nieuwe standaard in de markt, zegt Senior Project Manager Francis Scholten. De Nexus is de opvolger van de traditionele Walkway en onderscheidt zich door een nieuw ontwerp met een hard dak en zijkanten die kunnen worden voorzien van deuren of horizontale glaspanelen. De Nexus is daarmee behalve als verbindingsstructuur ook inzetbaar als bijvoorbeeld merchandising-unit of voor ontvangst van gasten. De Albatros Lounge is tijdens het KLM Open de blikvanger bij hole 14 en is ontstaan door het samenbrengen van twee bestaande structuren: de Premier dubbeldekstent en de Panorama, die voor de eerste keer bovenop de Premier is geplaatst.

Uitdagen
Volgens Francis Scholten is het KLM Open hét event voor de introductie van de drie primeurs. ‘Onze organisaties werken al lang samen en staan open voor nieuwe ideeën om het evenement jaarlijks naar een hoger plan te tillen’, zegt zij. ‘Het KLM Open daagt ons altijd uit het beste in onszelf naar boven te halen. Dat is dit jaar niet anders. Met de Anova Vista, de Nexus en de Premier Panorama onderstrepen we dat.’

Duurzaamste toernooi
De Boer Structures vervult een belangrijke rol in de ambitie van het KLM Open om voor het derde achtereenvolgende jaar te worden uitgeroepen tot duurzaamste toernooi in de European Tour. De Boer werd in 2011 als eerste verhuurder van semipermanente accommodaties in Nederland ISO-14001 gecertificeerd en draagt door zijn duurzame beleid actief bij aan een lagere ‘footprint’ van het KLM Open. Door de inspanningen staat het Alkmaarse bedrijf vermeld op een speciale muur waarop KLM Open uitlegt wat het toernooi op het gebied van duurzaamheid doet.

Complexe logistiek 
De baan ligt pal achter de zee in een glooiend duinlandschap. Op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort stond De Boer de afgelopen weken voor een complexe logistieke opgave. Voor het transport van alle structuren waren zestig vrachtwagens nodig, die op het glooiende terrein zelf slechts één duinpad tot hun beschikking hadden. Daarnaast lopen de hoogteverschillen in het duingebied over korte afstand soms op tot twee meter, waardoor ook het waterpas plaatsen van de structuren een uitdaging was. Het accommodatiepakket heeft omgerekend een totaaloppervlak van bijna twee voetbalvelden. Het varieert - los van de drie primeurs - van het bekende Alu-paviljoen tot grote hallen, punttenten en vier soorten dubbeldeks constructies. Voor de volledige op- en afbouw staat vijf weken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!