Back Back Nieuws

De Boer hoofdsponsor finish dag Kenya Classic

20 oktober 2015
De Boer werkt al jaren samen met de RAI Amsterdam. Diverse projecten zijn in de loop van de jaren afgerond. Medewerkers van de RAI Amsterdam zijn een sportieve en mentale uitdaging aangegaan, 380 km fietsen door Kenia langs verschillende projecten van AMREF Flying Doctors. Om deze goede actie en de prettige samenwerking te supporten besloot De Boer hoofdsponsor op de finish dag van de Kenya Classic te worden. Deze actie past precies in het De Boer Cares programma wat bestaat uit een verzameling van de activiteiten die De Boer in de verschillende landen ontplooit op het sociaal-ethische gebied.

Kenya Classic 
De Kenya Classic heeft plaatsgevonden van 10 tot en met 17 oktober 2015. In Kenia kregen de fietsers de kans om projecten van AMREF te bezoeken en om zo te zien waar het sponsorgeld terecht komt. Tijdens de Kenya Classic legden tachtig deelnemer in 6 fietsdagen bijna 400 kilometer af over een zwaar parcours in het harde klimaat van ruraal Oost-Kenia. In totaal is er door de diverse teams meer dan € 523.000,00 opgehaald.

AMREF Flying Doctors
AMREF Flying Doctors is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, in 1957 in Kenia opgericht als ‘Flying Doctors’. De organisatie heeft als doel de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. In Nederland zet AMREF Flying Doctors zich in voor fondsenwerving en een verantwoorde besteding van die fondsen aan het werk van AMREF in Afrika.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!