Back Back Nieuws

De Boer bouwt hospitalitydorp voor Europa League Finale

12 februari 2016
In mei 2016 zal in Zwitserland de finale van de UEFA Europa League gespeeld worden. Het Joggeli stadium in Basel is het toneel van het grote internationale sportevenement en kan 37.500 toeschouwers een onvergetelijk uitzicht op de strijdende teams bieden. Hoewel de Nederlandse voetbalclubs niet meer meedingen naar een finaleplaats, zal er toch een Nederlands tintje aan de finale hangen.

Omdat het stadion niet genoeg ruimte heeft om alle internationale hospitalitygasten op te vangen voor en na de wedstrijd, is het Alkmaarse bedrijf De Boer Structures door UEFA aangewezen om een tijdelijk hospitalitydorp van meer dan drieduizend vierkante meter in de directe nabijheid van het stadion te bouwen. Hier kunnen de vijftienhonderd hospitalitygasten van de sponsoren voor de wedstrijd elkaar ontmoeten en na de wedstrijd hun overwinning vieren of verlies analyseren.

Optimale beleving
De Boer heeft het hospitalitydorp ontworpen met maximale voetbalbeleving als doel. Gasten van de sponsoren van de Europa League worden ontvangen op een centraal plein met daaromheen diverse sponsorlounges waar de gasten kunnen eten, drinken, praten en van voetbal genieten. De volledige bouw en inrichting van het hospitalitydorp wordt door De Boer en haar toeleveranciers uitgevoerd, van klimaatbeheersing, elektriciteit en verlichting tot vloerbedekking, stoffering en sanitair.

De Europa League Final is een belangrijk project op de kalender van De Boer, dat dit jaar onder andere ook tijdelijke evenementlocaties bouwt voor het de Formula One in Baku, KLM Open in Spijk, de Farnborough Airshow in Engeland, de IZB in Duitsland en de Mobile World Congress in Barcelona. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!