De Bloemenbeek sluit zich aan bij Alliance Gastronomique   De Bloemenbeek sluit zich aan bij Alliance Gastronomique
Back Back Nieuws

De Bloemenbeek sluit zich aan bij Alliance Gastronomique

14 december 2020

De Bloemenbeek in De Lutte sluit zich per 1 januari 2021 aan bij Alliance Gastronomique, Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants.De leden van dit culinaire samenwerkingsverband vinden elkaar in een passie voor perfectie. Voor hun gasten staat de Alliance borg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail. Behalve De Bloemenbeek treden nog vier andere restaurants toe: Alma (Oisterwijk), Brut172 (Reijmerstok), Joann (Enschede), De Bloemenbeek (De Lutte) en Tilia (Etten-Leur). Daarmee groeit het aantal Nederlandse restaurants in de Alliance tot 45 leden.

Lidmaatschap valt samen met 55-jarig bestaan

Raymond Strikker, hotelier-restaurateur van Landhuishotel De Bloemenbeek, is trots op het lidmaatschap van de Alliance: ‘Wij beschouwen het als bijzonder eervol om juist nu – in het 55-jarig bestaan van ons Landhuishotel & Restaurant – inspirerend samen te kunnen werken met de collega toprestaurants binnen het samenwerkingsverband Alliance Gastronomique in Nederland en België. Extra bijzonder is dat Twente met JoAnn in Enschede – waar Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek oud-medewerkers zijn van De Bloemenbeek – en Dorset in Borne nu maar liefst 3 Alliance Gastronomique-restaurants telt. Een absolute bekroning voor het stijgende culinaire niveau van onze streek.’ De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 54 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs staan borg voor een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak.

Over Landhuishotel De Bloemenbeek

In 1966 nam de familie Strikker de boerderij met schenklokaal en herberg/pension De Bloemenbeek over. De stijlvolle en warme ambiance in combinatie met haar welgemeende gastgerichte service met persoonlijke uitstraling lopen als een rode draad door de historie van dit familiebedrijf. Onder leiding van Raymond Strikker, de tweede generatie uit de hoteliersfamilie, is De Bloemenbeek uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel met Twentse authenticiteit. Dit gelegen op een 5 hectare groot landgoed, vermaard restaurant met 1 Michelinster en SVH Meesterkok en met riante zalen voor meetings en events van uiteenlopende aard.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!