Back Back Nieuws

De Bilderberg streeft naar beleving en huiselijkheid voor de zakelijke bezoeker

30 april 2015
De grootscheepse renovatie van Hotel De Bilderberg in Oosterbeek moet sfeervolle meeting ruimtes voorzien van de nieuwste technische snufjes en een kosmopolitische lounge en bar opleveren. Het statige hotel op de Veluwe speelt hiermee in op de nieuwe stijl van bijeenkomen die vraagt om beleving en huiselijkheid. De meeting ruimtes hebben  elk een eigen look en feel, bieden inspiratie aan de gast en verwijzen subtiel naar de ‘heritage’ van het beroemde hotel waar ooit de eerste Bilderberg Conferentie plaatsvond. Hotel De Bilderberg is met deze  renovatie een onovertroffen bestemming op de Veluwe voor zakelijke bijeenkomsten en korte vakanties. 1 juni is de  renovatie volledig voltooid.

Sfeer en techniek
Wie in Hotel De Bilderberg de nieuwe trap afdaalt naar het volledig vernieuwde meeting centre, komt op een plek terecht waar een warme sfeer en techniek samengaan. Grote fotowanden voeren de gast mee naar beroemde gebouwen van over de hele wereld. Denk aan de Oval Office, de Parijse Opera en de Sint Pieterskerk. Alle deelnemende landen aan de eerste Bilderberg conferentie zijn zo in beeld gevat. Tussen de conferentieruimtes in zijn huiselijke plekken gesitueerd die het mogelijk maken om even tot rust te komen of je met een klein groepje af te zonderen. De koffieruimte doet denken aan een trendy coffeeshop. Via de openslaande deuren van de zalen wandelt de gast zo de omringende bossen in. Diezelfde bossen zorgen voor een inspirerende en groene omgeving waarin het prettig samenkomen is, voor welke gelegenheid dan ook.

Transformatie
Niet alleen alle meeting ruimtes hebben een renovatie ondergaan, ook het restaurant, de lobby, bar en de fitness worden volledig vernieuwd. In de lounge verdeelt een wand met daarin een open haard de ruimte in twee sfeervolle ruimten. Aan de ene kant vindt de gast een relaxgedeelte met comfortabele banken en aan de andere kant een bar en hoge zitgelegenheid. Een plek waar zowel de zakelijke als de recreatieve gasten graag zullen komen, of dat nu voor een borrel of voor het lezen van een boek onder het genot van een glas wijn is. Met deze volledige transformatie zet Hotel De Bilderberg een nieuwe standaard voor alle soorten bijeenkomsten, waarbij niet alleen de ruimte maar ook het doel van de bijeenkomst wordt gefaciliteerd.

Sfeerbepalend lichtsysteem
De meeting ruimtes zijn niet alleen stijlvol ingericht, ze zijn ook voorzien van verschillende technische gemakken. Elektronische schermen in de gangen verwijzen naar de juiste zalen of kunnen gebruikt worden om bedrijfslogo’s en –filmpjes op te vertonen. Iedere ruimte is voorzien van individuele airco en een ingebouwde Bose geluidsinstallatie. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een lichtsysteem van Philips. Door de lichtintensiteit en de lichtkleur aan te passen kan het licht de stemming in de zaal beïnvloeden, met bijvoorbeeld de standen ‘energie’, ‘concentratie’ en ‘rust’. Op de wanden zijn magnetische strips aangebracht waarop flip-over papier of ander materiaal eenvoudig opgehangen kan worden. Zandlopers herinneren aan het acht-minuten spreekrecht dat  tijdens de  Bilderberg conferentie  gebruikt wordt. Ze functioneren niet alleen als knipoog naar het verleden, maar kunnen ook dienen als hulp om zo effectief mogelijk te vergaderen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!