Back Back Nieuws

Datum bekend van AutoRAI 2011

08 april 2010
Van dinsdag 12 tot en met zaterdag 23 april volgend jaar vindt AutoRAI 2011 plaats, het grootste autofeest van Nederland. Beursbezoekers krijgen in Amsterdam RAI een compleet overzicht van het laatste nieuws uit de auto-industrie. Van primeurs en concept cars tot de jongste innovaties en live spektakel. De merkenstands keren terug op de beursvloer, evenals de avondopenstellingen. AutoRAI wordt tweejaarlijks gehouden en georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging.

Kostenbewust met meer mogelijkheden
Voor AutoRAI 2011 heeft Amsterdam RAI het beursconcept verder ontwikkeld. Daarbij is goed gekeken naar de ervaringen tijdens AutoRAI 2009, toen de opzet wegens de economische crisis was aangepast. De aanpak voor 2011 is opnieuw kostenbewust, maar geeft de exposanten veel meer mogelijkheden hun merkidentiteit te laten spreken. Voor de exposanten betekent dat ‘maximale show tegen acceptabele kosten’.

Merkenstands keren terug
Belangrijkste verschil met AutoRAI 2009 is dat de merkenstands terug komen. Dit betekent dat alle auto’s van één merk bij elkaar staan. In 2009 waren de auto’s per ‘belevingswereld’ ingedeeld, zodat auto’s van diverse merken door elkaar stonden. Hoewel daar door veel bezoekers goed op werd gereageerd, wilden veel automerken toch weer graag een ‘eigen stand’ om hun primeurs en concept cars binnen één merkomgeving in de spotlights te zetten.

Modulair standbouwconcept
Deelnemers aan AutoRAI 2011 hebben keuze uit twee vormen van standbouw. Naast de eigen fabrieksstand kan men kiezen voor een modulair standbouwconcept, ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Tentoonstellingscomité en RAI Vereniging. Deze opzet komt tegemoet aan de wensen van exposanten op het gebied van merkidentiteit en kostenefficiency. Gezamenlijke inkoop van standbouwelementen zoals vloeren, rigging en verlichting brengt een flinke kostenbesparing. Het concept wordt momenteel in samenwerking met Opel Nederland nader uitgewerkt en in een later stadium aan de deelnemers gepresenteerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!