Back Back Nieuws

Data jubilerend Amsterdam Dance Event 2015 bekend

14 januari 2015
Het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het internationale evenement viert dit jaar haar 20-jarig jubileum met een serie speciale evenementen. De organisatie verwacht 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Internationaal zakenplatform
In 1996 startte het evenement in De Balie als zakelijke ontmoetingsplek voor 300, voornamelijk Nederlandse, muziekprofessionals. In de jaren die hierop volgden wist het ADE de Europese dancemarkt aan zich te binden en het evenement uit te bouwen tot een internationaal netwerk waarin Nederland kon accelereren. Inmiddels wordt de conferentie wereldwijd gezien als het belangrijkste in zijn soort en biedt 5.500 bezoekers uit meer dan 85 landen een groot zakelijk potentieel en een breed pallet aan kennissessies en netwerkmomenten die ingaan op muziek en technologie, VJ's & visuals, duurzaam ondernemen, hardere dance-stijlen, nieuw talent en educatie van studenten.

Grootste clubfestival ter wereld
Op de eerste editie van het ADE traden 30 artiesten in de Paradiso, Melkweg en Escape op. Vanuit de zakelijke markt ontstond een groeiende behoefte om artiesten te 'showcasen'. Het festival groeide gestaag door, trok steeds meer bezoekers en meer en meer podia werden bij het evenement betrokken. Toen dancemuziek internationaal furore begon te maken wist het ADE uit te groeien tot het grootste clubfestival ter wereld met optredens van ruim 2.200 artiesten op 85 van de meest uiteenlopende locaties in Amsterdam. Voor de 350.000 bezoekers (2014) is het dé plek bij uitstek om de laatste ontwikkelingen te spotten: van de allernieuwste muzikale trends en opkomende talenten tot het meest recente werk van de pioniers en supersterren.

Dancecultuur
Inmiddels gaat de programmering van het ADE verder dan conferenties en optredens. De laatste toevoeging ADE Playground biedt muziekliefhebbers ook overdag een enorm programma-aanbod waarin exposities, winkelacties, pop-up stores en filmvertoningen op een groot aantal locaties in de stad plaatsvinden.

Foto : Koen Peters

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!