Back Back Nieuws

Dansen tegen AIDS op het Amsterdam Music Festival

13 april 2015
Vanaf dit jaar omarmt Amsterdam Music Festival dance4life als goede doel. Hiermee willen ze feestvierders van over de hele wereld mobiliseren om in actie te komen tegen aids. Tijdens Amsterdam Music Festival op 16 en 17 oktober 2015, dit jaar voor het eerst twee dagen tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), worden tienduizenden bezoekers uit meer dan 91 landen verwacht.

Met muziek en dans inspireert dance4life jonge mensen om in actie te komen voor een wereld zonder aids. Amsterdam Music Festival en dance4life geloven beiden in de positieve kracht van dans, die mensen wereldwijd met elkaar verbindt. Van elk verkocht ticket doneert de organisatie 50 cent aan het goede doel.

Bezoekers in actie
Naast de donatie vanuit de organisatie van het Amsterdam Music Festival kunnen ook de bezoekers iets voor dance4life betekenen. Wanneer zij een ticket kopen voor het festival kunnen zij een extra donatie doen aan dance4life. Ze maken daarmee kans op een VIP upgrade.

Marketing Director Chantal Musquetier van ALDA Events, mede organisator van het Amsterdam Music Festival, geeft aan: 'Amsterdam Music Festival en dance4life zijn een goede match. Zowel dance4life als Amsterdam Music Festival bereiken over heel de wereld vele jongeren en door de krachten te bundelen komen we weer een stapje dichter bij een wereld zonder aids.'

Amsterdam Music Festival
In 2013 organiseren ALDA Events en ID&T de eerste editie van Amsterdamse Music Festival. Een ongekend succes tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Nu twee jaar later is Amsterdam Music Festival een groots begrip en komen er tienduizenden mensen uit meer dan 91 landen naar Amsterdam om twee dagen lang te genieten van de grootste Dj’s ter wereld.

dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. De organisatie geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en te inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Het Nederlandse initiatief vindt plaats in bijna 20 landen vespreid over 5 continenten.

Foto: WeAreTheNight.com - Christ Clijsen 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!