Back Back Nieuws

Dankzij EYE VR-tour is filmmuseum nu dacht en nacht geopend

18 mei 2016
Een kijkje nemen in EYE Filmmuseum kan vanaf nu niet alleen in Amsterdam, maar ook thuis op de bank. Met de speciaal ontwikkelde EYE virtual reality-tour breng je gratis een virtueel bezoek aan EYE met een 360°-rondleiding door het museumgebouw.
 
VR-tour door EYE
Dankzij de EYE VR-tour is het filmmuseum nu dag én nacht open. Virtueel dan: de EYE VR-tour geeft een Engelstalige 360°-rondleiding door het museumgebouw door een virtuele gids en explicateur. Neem een kijkje in de filmzalen of bewonder het spectaculaire uitzicht over het IJ. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is de EYE VR-tour te bekijken op de meeste smartphones én geoptimaliseerd voor Cardboardviewers.
 
EYE VR-app & cardboard
De tour is beschikbaar in de EYE VR-app. Deze nieuwe app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play en daarmee geschikt voor zowel iOS als Android devices. Als bonusfeature bevat de app ook de filmische experimenten die aanstormend talent op EYE's MovieZone Talent Day met een 360°-camera draaide. De ambitie is dat de app EYE VR uitgroeit tot een platform voor meer virtual reality-ervaringen, waaraan regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd. Een exclusieve EYE-branded Cardboard-viewer is voor €14,95 te koop in de EYE shop.

EYE & VR
Sinds de gebroeders Lumière de film uitvonden wordt het medium voortdurend voortgedreven door technologische ontwikkelingen (denk aan de kleuren- en geluidsfilm of aan digitale visual effects). EYE beschouwt virtual reality als een spannende volgende stap. Nadat EYE vorige maand met de Kaleidoscope World Tour het allereerste virtual reality filmfestival in huis haalde, is nu de beurt aan de lancering van een eigen VR-app. Het filmmuseum presenteert en koestert niet enkel de cinema uit het verleden, maar blikt ook graag vooruit op de toekomst van het medium film.
 
Sandra den Hamer, directeur EYE: 'Experimenteren met innovatieve presentatievormen, die inspelen op nieuwe manieren van filmmaken en storytelling, is een van de prioriteiten van EYE voor de komende jaren. De eigen EYE VR-app is voor ons dan ook zeer waardevol om de mogelijkheden van VR voor de filmkunst op de voet te volgen, en bovendien ons publiek op deze ontdekkingstocht mee te nemen.'
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!