Damiaan Denys winnaar Beste Speech van NederlandDamiaan Denys winnaar Beste Speech van Nederland
Back Back Nieuws

Damiaan Denys winnaar Beste Speech van Nederland

16 februari 2017
In de finale van de speechwedstrijd 'Beste Speech van Nederland' is Damiaan Denys uit 24 inzendingen tot winnaar gekozen. De vakjury zette hem op de eerste plaats, vooral vanwege zijn authenticiteit en spannende lange spreekpauzes. Eveneens won hij de publieksprijs op zeer kleine afstand van Tom Sligting. Jan Willem Alphenaar kreeg online de meeste stemmen. PSA Holland, de vakvereniging van professionele sprekers, organiseerde de wedstrijd voor het eerst. 

Hoogleraar

Prof. Dr. Denys is een Vlaming die in Nederland werkt en woont. Hij is hoogleraar aan de UvA en afdelingshoofd psychiatrie aan het AMC Amsterdam. Hij is tevens verbonden als neurowetenschapper aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen.

Vakjury 

De vakjury bestond uit echte kenners: Paula Patricio, Guido Thys en Violet Falkenburg. Zij hebben alle speeches kritisch bekeken en ondermeer gelet op taalgebruik, verhaalopbouw, spanning, intonatie, bevlogenheid en geloofwaardigheid. Naast Damiaan Denys waren Jan Willem Alphenaar, Tom Sligting, Marcel van der Pol en Bas Haring de andere finalisten. 

PSA Holland

PSA Holland bestaat ruim 10 jaar en zet zich in voor het bevorderen van het sprekersvak. De vereniging wilde met de wedstrijd antwoord geven op de vraag: wat maakt een speech krachtig en effectief? Het evenement werd mogelijk gemaakt door ondersteuning van Vue Hilversum, BrancheContact, deSpreker.nl, Assemblee speaker and management bureau en QualityBookings.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.222 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.222 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!