Back Back Nieuws

Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon eerste sportevenementen met duurzaamheidscertificaat

17 december 2015
De Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon hebben het bronzen certificaat ontvangen van de Milieubarometer Duurzame Evenementen. Frans Verouden, directeur van Vector Certificering, heeft de certificaten overhandigd aan Jan Willem Mijderwijk, senior event manager van Le Champion. De uitreiking van de certificaten onderstreept het feit dat organisator Le Champion bewust bezig is met duurzaamheid. De twee grote hardloopevenementen zijn de eerste sportevenementen in Nederland die de duurzaamheidscertificaten ontvangen hebben.

Le Champion is verheugd met de bekroning. 'Onze ambitie is om duurzaam te zijn. We hebben de afgelopen jaren dan ook bewuste en verantwoorde keuzes gemaakt op verschillende vlakken. Onze medewerkers, leveranciers en vrijwilligers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de verplichte criteria en het certificaat is een mooie beloning waar we ontzettend blij mee zijn', aldus Jan Willem Mijderwijk.

Aan alle eisen voldaan
De Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon hebben in 2015 voldaan aan de gestelde eisen op basis van het getoonde milieubeleid. De twee grootste hardloopevenementen van Le Champion zijn gecontroleerd onder andere op de volgende facetten: evenementenorganisatie, energie, water, hygiëne, schoonmaak, afval en mobiliteit. Een aantal sterke punten die in 2015 verbeterd zijn, zijn het duurzaam produceren van merchandise artikelen, het scheiden van afval, het gebruikmaken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, het stimuleren van duurzamer vervoer en het gebruikmaken van seizoensproducten bij de catering.

Verankerd in het beleid
Frans Verouden namens Vector Certificering: 'Structureel doorvoeren van duurzame maatregelen gaat pas werken als duurzaamheid verankerd wordt in het beleid van de organisatie en dat is bij Le Champion absoluut het geval. Daarnaast zijn er ook veel leveranciers bewust gemaakt, die nu ook actief meedenken.'

Abdeluheb Choho, wethouder gemeente Amsterdam, met de portefeuilles Duurzaamheid, sluit af: 'Amsterdam is toonaangevend op het gebied van festivals en evenementen, en de komende jaren zullen die allemaal ook toonaangevend moeten worden als het gaat om duurzaam ondernemen. Le Champion is een prachtig voorbeeld voor de hele sector hoe dat kan.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!