Back Back Nieuws

Dam tot Dam FietsClassic haalt geld op voor Longfonds

21 september 2015
Tijdens de negende Dam tot Dam FietsClassic passeerden 6.000 fietsers de IJtunnel om vervolgens de ‘dammen’ in Noord-Holland te ontdekken. Een fietstocht waarbij de deelnemers zowel door de stad als door de natuur rijden.

De Dam tot Dam FietsClassic begon om 8.00 uur op de Dam in Amsterdam. Voor het Koninklijk Paleis gingen eerst de deelnemers aan de 145 km van start, vervolgens gingen de renners van de 105, 60 en 40 km de uitdaging aan. Tussen de deelnemers zaten onder andere oud-Tourrenner Jan Ullrich en Richard Krajicek.

Fietsfeest
De renners verlieten Amsterdam om vervolgens de verschillende ‘dammen’ in Noord-Holland aan te doen. De meeste deelnemers passeerden Zaandam, Edam, Volendam en Monnickendam om vervolgens weer te eindigen op de Dam. Bij de finish konden de deelnemers live de uitzending van de Dam tot Damloop volgen en genieten van het fietsfeest op een historische locatie.

Onderweg waren er meerdere verzorgingsposten waar de renners even konden bijkomen van de tocht. Bij de post in Monnickendam kregen de deelnemers ondersteuning van de Tourtruck van team Lotto NL.

€ 8.400,- voor het Longfonds
Bij de inschrijving van de Dam tot Dam FietsClassic konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het officiële goede doel: het Longfonds. Het Longfonds helpt mensen met een ongeneeslijke longziekte. In totaal hebben de deelnemers € 8.400,- opgehaald. Bij de finish op de Dam in Amsterdam werd de cheque overhandigd. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!