Back Back Nieuws

Daklozendag voor Cabriorijders!

22 juli 2010
De Daklozendag, een unieke tocht voor cabriolets die loopt door het bijzondere gebied van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, vindt zondag 12 september plaats. 'Een dag vol gezelligheid en volop genieten, uiteraard ook van een hapje en een drankje,' vertelt organisator Luuc Jonker van LUUDIEK Evenementen. 

Het gevoel
'Cabrio-rijders kennen het allemaal. Zo’n twee maanden na de jaarwisseling verschijnen rond februari, de eerste magere zonnestralen. Bij menige dakloze komt dan de twijfel: kan het al, het dak eraf. Je wilt niet de eerste zijn en met de nodige spottende blikken, met dikke trui en dito hoofddeksel, door andere daklozen bekeken worden. Uiteindelijk sta je dan toch aan de kant, met het dak in je hand,' aldus Jonker.

De tocht
De route loopt door de Gooi- en Vechtstreek en het prachtige gebied van De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het landschap en de forten zorgen voor een geweldig cultuur historisch decor. Er wordt gestart op Fort werk IV in Bussum en worden verder onder andere de vesting Naarden, Weesp, het Muiderslot in Muiden en nog diverse plaatsen langs De Vecht aangedaan. Onderweg is er volop gelegenheid om deze plaatsen te bezoeken. De dag wordt met een gezellige barbecue afgesloten in Lage Vuursche.

Plan Nederland + inschrijven
De opbrengst van Daklozendag gaat naar Plan Nederland. Iedereen met een (geleende) cabriolet kan zich inschrijven  via daklozendag.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!