Back Back Nieuws

Dak Paleis Het Loo open voor publiek

30 mei 2006


Paleis Het Loo stelt tijdens beide Pinksterdagen, op zondag 4 juni en maandag 5 juni, het paleisdak open voor het publiek. De trap door de zolder van het paleis komt uit in het dakpaviljoen dat koningin Mary, de echtgenote van koning-stadhouder Willem III, benutte om thee te drinken met haar hofdames. Vanaf het dak is een weids uitzicht over de tuinen en omgeving van het paleis.

Op Eerste Pinksterdag is ook gelegenheid het Paleispark rond jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van Hare Majesteit de Koningin, te bezoeken. Dit deel van het park is gewoonlijk slechts in de maanden april en mei toegankelijk voor publiek; dit voorjaar kan echter tot en met zondag 4 juni genoten worden van de vele kleurrijk bloeiende rododendrons en azalea’s. Een entreekaartje voor Paleis Het Loo geeft tevens toegang tot het paleispark.

In de Westvleugel van Paleis Het Loo is de tentoonstelling “Koningin Wilhelmina (1880-1962); schilderijen en tekeningen” te bezoeken en in het Stallencomplex de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Fotoalbum, deel VII’.


Foto: P. Westerweel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!