Back Back Nieuws

Dag van de Rotterdamse Kanjers meer dan geslaagd

13 november 2012
Tijdens de 1ste editie van De Dag van de Rotterdamse Kanjers hebben meer dan 200 vrijwilligers en mantelzorgers gebruik gemaakt van de veelal gratis ter beschikking gestelde activiteiten. Volgens een tevreden Dave van der Wal en Carola van Barneveld reden te meer om hiermee door te gaan.

Cement van de stad
De stad Rotterdam kent namelijk zo’n 150.000 vrijwilligers en 68.000 geregistreerde mantelzorgers. Deze doelgroep is letterlijk en figuurlijk het cement van de Rotterdamse samenleving. Zonder deze kanjers geen Rotterdam Marathon, Zomercarnaval, sportwedstrijden, opgeknapte kinderboerderijen en speeltuintjes in de wijk, geen boodschappen of een kop soep voor de zieke buur.

‘Wij zijn van mening dat deze doelgroep het verdiend om namens de stad te worden bedankt voor hun inspanningen’ aldus Dave van der Wal. ‘Gelukkig was de gemeente Rotterdam ook heel enthousiast over het idee en konden we met financiële steun van de gemeente aan de slag.

De 1ste editie
Afgelopen zaterdag was het zover; de 1ste editie. Voor ruim 2000 vrijwilligers en mantelzorgers was er van alles (gratis) te doen in de stad; meevaren met de Spido, de Euromast en Kunsthal bezoeken, rondleidingen in het Natuur Historisch museum, het nieuwe Luxor, Bilderberg hotel, De Kuip en de Laurenskerk, koffie drinken bij restaurant Ketelbinkie, De Marathon kijken in Pathé De Kuip en Schouwburgplein, dansworkshops bij het HipHopHuis en Indoor paintballen. ‘Wij zijn ontzettend blij met de medewerking van al deze fantastische Rotterdamse ondernemers en ondernemingen. Ook zijn we super trots op iedereen die heeft meegewerkt aan het geweldige Kanjers Stadsfeest ’s avonds ‘vertelt Carola van Barneveld van Co Solo – verantwoordelijk voor de productie en uitvoering van de dag.

Ambitie
‘We hebben de ambitie om van deze dag voor de aankomende 5 jaar een terugkerend evenement te maken’ vertellen Dave en Carola enthousiast verder. ‘Uiteraard zijn er verbeterpunten voor de volgende editie’ beamen zij samen. ‘Zo gaan we de volgende editie veel eerder de organisaties en doelgroep informeren over de dag. En willen we graag meer zekerheid bieden aan onze deelnemende partners dat zij niet voor niets hun tijd en energie hierin steken. Het ‘no show’ percentage van de doelgroep moet absoluut omlaag.

Kanjers voor Kanjers
‘Voor een eerste editie echter, zijn wij zeer tevreden. Het was te gek om mee te maken hoeveel bedrijven ook enthousiast waren en zelfs nog op het laatste moment hebben gedoneerd. Zo hebben Shell Pernis, DDD Personeel, HDI Gerling en Co Solo met elkaar de kosten voor 700 kaarten voor het Kanjers Stadsfeest op zich genomen. Daardoor konden we de tickets gratis weggeven. Het was zaterdag dus echt Kanjers voor Kanjers! De speciale website blijft dan ook in de lucht. Iedereen die ideeën heeft of geïnformeerd wil worden, kan zijn contactgegevens hier achter laten. Dan maken we er in 2013 een nog groter feest van.’ besluiten Dave en Carola.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!