Back Back Nieuws

Dag van de Innovatie georganiseerd op 5 verschillende locaties tegelijk

08 oktober 2015
De eerste editie van de ‘Dag van de Innovatie’ voor de Kamer van Koophandel is 1 oktober door ID310 georganiseerd. De Kamer van Koophandel, instituut en kenniscentrum voor innovatief ondernemen, heeft middels deze dag laten zien dat er voor iedere ondernemer kansen liggen op het gebied van innovatie. De Dag van de Innovatie is tegelijkertijd georganiseerd op 5 verschillende locaties; Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Deventer.

Award
Voorafgaand aan de ‘Dag van de Innovatie’ in de verschillende regio’s presenteerde de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf, voor de 10de keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. Met een passende awardshow is uiteindelijk de hoogste notering bekend gemaakt. Dit jaar is de winnaar LUXeXcel met de uitvinding om optische lenzen te produceren in een 3D printer.

Sprekers
Dagvoorzitter Marijke Roskam opende later op de dag de vijf regio-events vanuit Amsterdam. Via een livestream legde ze contact met alle andere deelnemende locaties van deze dag. Landelijk is de bezoeker toegesproken en geïnspireerd door toonaangevende ondernemers zoals o.a. Martijn Roordink van Spaces, DJ/producer Sebastiaan Hooft en Minister van Economische Zaken Henk Kamp. Daarnaast hebben studenten de gelegenheid gehad om samen te werken aan innovatievraagstukken die in de desbetreffende regio’s leefden. Ondersteund door de ondernemers zijn hier vernieuwende paden uitgestippeld.

Grensverleggende ondernemers
Op alle locaties waren grensverleggende ondernemers aanwezig en heeft de bezoeker de gelegenheid gehad om te netwerken, doelgericht informatie te vergaren en inspiratie op te doen op het gebied van innovatie zowel, internationaal, landelijk als regionaal. In totaal omvatte de Dag van de Innovatie 16 evenementen, verspreid over het hele land. Een geweldig project om te mogen creëren.


Foto: Tycho’s eye en Kamer van Koophandel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!