Daag jezelf uit en combineer business met pleasureDaag jezelf uit en combineer business met pleasure
Back Back Locaties

Daag jezelf uit en combineer business met pleasure

27 november 2020

Relaxt rijd je de polder in. Je bent direct omringd door groen en je komt helemaal in de ontspannen modus. Vanaf hier is het nog een klein eindje naar de oprijlaan van Center Parcs De Eemhof, waar je ontvangen wordt voor een inspirerend zakelijk verblijf. Wacht. Zakelijk? Jazeker, met Center Parcs Business Solutions bieden de parken volop faciliteiten om jouw zakelijke evenement vlekkeloos te laten verlopen. Je biedt alle gasten sowieso iets unieks en verrassends, want je durft af te wijken van de geijkte vergaderlocaties én bent echt even weg van de alledaagse drukte!

Dat zaken en ontspanning hier moeiteloos samengaan, blijkt al uit het wandelingetje van de ruime parkeerplaats van Center Parcs De Eemhof naar het Business Center. Vogeltjes fluiten, er lopen groepjes mensen rond. Voordat je het weet sta je in de lobby van het geheel vernieuwde Business Center. Het Business Center van De Eemhof heeft een flinke metamorfose ondergaan en is pas sinds begin maart geopend voor de eerste meetings en congressen. 

Het resultaat is modern en fris mét een twist, want overal heb je het gevoel in contact te staan met de schitterende omgeving. Irene Koers, Sales Manager De Eemhof, Eelco van Schellebeek, Country Sales Manager Nederland en Free Pattyn, Sales Manager MICE van Center Parcs Business Solutions vertellen me alles over de kracht en de meerwaarde van zakelijke evenementen bij Center Parcs. Ze geven met zichtbaar plezier een rondleiding door het Business Center en - als ik hier toch ben - door een groot deel van de rest van het park. Het onbekende ombuigen, daar zijn ze bij Center Parcs Business Solutions goed in. ‘Eigenlijk is dat misschien wel het leukste van onze missie’, vertelt Irene. ‘Mensen staan me regelmatig met open mond aan te kijken als ik vertel over de mogelijkheden. Daar had ik niet aan gedacht, hoor ik dan. En daar liggen onze kansen’, lacht ze.

Vernieuwd Business Center

Van intensieve congressen tot feestelijke incentives en corporate events, Center Parcs maakt ieder evenement op maat. ‘Het mooie van een zakelijk evenement bij Center Parcs is dat niemand het verwacht’, begint Eelco van Schellebeek. ‘Wij bieden een zakelijke omgeving binnen een van oorsprong informele setting. Dat betekent dat mensen altijd binnenkomen met goede zin en een ontspannen gevoel. Ontspannen mensen presteren beter, dus dat komt alvast goed uit!’ Center Parcs biedt naast de 9 parken in Nederland een groot aantal parken in België, Duitsland en Frankrijk aan, waarbinnen zij de beschikking hebben over multifunctionele vergaderzalen en voldoende ruimte voor break-outs. Center Parcs De Eemhof heeft dan nog het grote voordeel van een groot en modern Business Center met negen vergaderzalen met een gezamenlijk oppervlakte van 700 m2. Dankzij de schuifwanden is het Business Center flexibel aan te passen. Daarnaast kan er hier voor break-out sessies zelfs worden uitgeweken naar de cottages op het park of de Waterfront Suites in de Marina. Irene vult aan: ‘Center Parcs De Eemhof ligt heel centraal en is dus goed bereikbaar. De locatie is heel geschikt om met collega’s uit het hele land samen te komen’.

Banden smeden

Met ruim 3.900 bedden heeft De Eemhof altijd voldoende beschikbaarheid om met alle deelnemers te overnachten. Hierdoor is een zakelijk evenement bij Center Parcs makkelijk om te vormen tot een meerdaagse meeting. Eelco: ‘We hebben voor elk type bedrijf goede opties. Zo hebben we de Waterfront Suites en hotelkamers, maar veelal maken we gebruik van onze cottages die momenteel ook vernieuwd worden. De keuze van het cottagetype (Comfort, Premium, Vip) wordt op basis van de wensen en het budget samen met de opdrachtgever bepaald. Je verblijft met drie collega’s in een zespersoons cottage, waarbij je allemaal een eigen slaapkamer hebt. Een optie die prijstechnisch veelal gunstiger uitvalt dan een hotel en bovendien veel gezelliger is! Collega’s belanden na de meeting en het diner bij elkaar in de cottage voor een slaapmutsje, doen samen nog een spelletje en leren elkaar beter kennen. Zo worden belangrijke banden gesmeed voor de toekomstige samenwerking. Het echt even samenzijn geldt dus óók zeer zeker voor de zakelijke markt’.

‘Ondanks dat zakelijke en particuliere gasten door elkaar heen lopen, kunnen we te allen tijde een zekere exclusiviteit bieden’, verduidelijkt Eelco. ‘Net zoals op de overige parken heeft De Eemhof diverse restaurantconcepten waardoor er voldoende keuze en afwisseling is en wij de belangen van beide doelgroepen perfect kunnen behartigen. Zo is het tijdens evenementen zéér goed mogelijk om een gedeelte van of het gehele restaurant exclusief af te huren voor een gezamenlijk diner. Voor een gezellige borrel heeft ook ieder park wel een plek die zich hiervoor leent, zo biedt De Eemhof de Hamilton Bar en de Action Factory.’

Teambuilding: niet voor de faint hearted

Nog een voordeel van het multifunctionele Center Parcs: na gedane zaken sta je meteen uiten, klaar Vernieuwde cottage. High Adventure Experience. voor een teambuildingactiviteit. Irene: ‘Er zijn hier volop mogelijkheden om je zakelijke event aan te vullen met een activiteit. Veel faciliteiten zijn standaard aanwezig en we maken samen met ons eigen Adventure Sports team met veel plezier een programma op maat. Hierbij kun je denken aan altijd leuke activiteiten als bowlen, midgetgolf en boogschieten, maar we bieden ook een enorm scala aan avontuurlijke teambuildingactiviteiten zoals de High Adventure, Paintbal, Zip Wire, Outdoor Laser Battle, GPS Adventure Challenge, Via Ferrata en daarnaast nog verschillende activiteiten aangeboden in samenwerking met een partner.’ ‘Niet zomaar activiteiten voor the faint hearted dus’, lacht Eelco.

Er even tussenuit

Center Parcs De Eemhof wordt omgeven door natuurschoon. De cottages liggen in het bos, zwemparadijs de Aqua Mundo heeft échte tropische planten, de welbekende Market Dome is hier een prachtig mediterraan plein, de Waterfront Suites van Marina De Eemhof liggen aan het levendige Eemmeer. Met de mogelijkheden van Center Parcs Business Solutions werk je midden in de natuur aan zakelijke doelstellingen, terwijl door de informele, ontspannen setting ook de band tussen collega’s (management en werknemers) versterkt wordt. Eelco: ‘Iets ludieks, veel locaties wíllen dat wel maar hebben de mogelijkheden niet. Wij wel!’ Organiseer je een bijzonder event? Daag ze uit, bij Center Parcs weten ze er wel raad mee. Where business meets pleasure!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!