Back Back Nieuws

Daadkracht bij Starwood Hotels: de knop om!

24 maart 2009
Zaterdag 28 maart zet Starwood Hotels Nederland al haar lichten uit in de hotels voor het Earth Hour initiatief. Vanaf 20.30u lokale tijd zetten de hotels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en op Schiphol het licht uit in de publieke ruimtes. Starwood wil hiermee laten zien bewust bezig te zijn met het milieu en de zorg voor de aarde.


 

Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center sluit de Noord-Toren van het hotel waarbij de lichten en het luchtsysteem worden uitgezet, daarnaast nodigt het hotel alle hotelgasten uit voor een Candlelight cocktail aangeboden door het hotel.

 

Hotel Des Indes versterkt de Earth Hour actie door in restaurant Des Indes die avond een Earth Hour menu te serveren met energie-vriendelijke ingredienten op decoratieborden in het thema Antartica door de kunstenaar Ap Verheggen.

 

The Westin Rotterdam draagt bij met haar aangepaste turndownservice waarbij 's avonds geen lampen worden aangezet in de kamers.

 

Bij Hotel Pulitzer wordt alle binnen- en buitenverlichting uitgezet en onder het genot van een Candlelight diner kan de gast genieten van de kaarsverlichting en het culinaire menu.  Zoals op bovenstaande foto...

 

Wereldwijd organiseren honderden Starwood Hotels & Resorts allerlei bewustwoordingsevenementen zoals wandeltochten in lokale gemeenschappen, publieke candlelight unplugged concerten en recepties voor gasten met groene cocktails. Met deze initiatieven probeert Starwood het energie- en watergebruik te behouden en de luchtkwaliteit in de hotels te verbeteren voor haar Starwood gasten en andere medewerkers.

Naast het Earth Hour initiatief gaat trouwens Hotel Pulitzer nog een stapje verder en is zij zeer trots mee te delen een Goud Certificaat van de Green Key te hebben behaald. Green Key is het internationale keurmerk voor milieueisen. Na veel inspanningen om aan alle milieu-eisen te voldoen is het Hotel Pulitzer gelukt.

 

Hotel Manager Patrick Kerkhoven zegt hierover: "Het was een ware uitdaging, zeker met de historische grachtenpanden waaruit het hotel bestaat, maar het resultaat is daar". Donderdag 26 maart a.s. vindt de officieel uitreiking van het Gouden Certificaat plaats.

 

Wat is  Earth Hour?
Een actie van het internationele Wereld Natuur Fonds tegen klimaatverandering. Het 'uur van de aarde' werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australië. Het initiatief werd zo enthousiast ontvangen dat Earth Hour vorig jaar wereldwijd werd gehouden. Ruim 50 miljoen mensen deden toen het licht uit en lieten zo hun stem horen voor maatregelen tegen de opwarming van de aarde.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!