D8 Amsterdam: een 21 jaar oude startupD8 Amsterdam: een 21 jaar oude startup
Back Back Nieuws

D8 Amsterdam: een 21 jaar oude startup

03 februari 2021

D8 Amsterdam is een baanbrekende samenwerking tussen Glasgow’s designbureau en Amsterdamse creative director Graham Sturt.

In 1999 opgericht en al die tijd onafhankelijk: D8 werkt vanuit Glasgow met vijftig medewerkers voor een indrukwekkende klantenlijst die onder andere de BBC, Remy Cointreau, Aldi, V&A, GORE-TEX, Beam Suntory, Greenpeace, AIA, United States Holocaust Memorial Museum en Iberdrola omvat.

Graham Sturt is al ruim 25 jaar bekend als creative director op internationale projecten. De laatste 13 jaar hiervan werkte hij bij het grootste netwerk-designbureau van Nederland. Voortaan is hij het gezicht van D8 in Amsterdam en krijgt hij de creatieve en zakelijke leiding over het nieuwe bureau. 

De lijst met klanten waarvoor Graham heeft gewerkt is minstens zo veelzeggend als die van D8: Heineken, ING, Johan Cruijff ArenA, Nouryon, PostNL, Vodafone Ziggo, Basic-Fit, Amsterdam Pride, FifPro en The Ocean Cleanup. Met zijn werk behaalde hij prijzen bij onder meer de ADCN, Cannes Lions, Clio Awards, Eurobest, European Design Awards, Graphis Posters, One Show en Transform Awards. 

‘Met deze samenwerking zetten we een sterk en multidisciplinair designbureau neer in Nederland. Er bestaat een hoge mate van synergie tussen mijn werk en dat van D8. Dat betekent dat we een scala aan diensten kunnen bieden dat maar weinig bureaus kunnen evenaren’, aldus Graham Sturt, creative director van D8 Amsterdam. 

Onder de diensten die D8 haar klanten aanbiedt, vallen met name brand identity, digital, FMCG-verpakkingen, print, film & motion, outdoor en experience. Dat betekent dat klanten van D8 een bijzonder compleet pakket krijgen – de volle 360 graden. Evenzogoed kunnen ze een keuze maken uit de diensten waar op dat moment de behoefte ligt. Groot én klein dus.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!