Culturele instellingen lanceren hoopvol statementCulturele instellingen lanceren hoopvol statement
Back Back Nieuws

Culturele instellingen lanceren hoopvol statement

28 januari 2021

Vierhonderd culturele instellingen lanceren vandaag een poëtisch statement namens de hele sector aan alle mensen die podiumkunsten een warm hart toedragen. Het kunstwerk bestaat uit een video en een column, geschreven door Jan Beuving. Onder anderen Hans van Manen (dans) , Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) verwoorden de belofte van een lege zaal, waarin de magie sluimert van wat straks weer kan en mag.

Poëtisch statement

Voor dit statement spreken ook Peter Pannekoek (cabaret) en Soumaya Ahouaoui (toneel) de hoopvolle tekst uit. Pianisten Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond spelen op vier vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt, met dans van Uri Eugenio (LeineRoebana). Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Als de deuren weer open mogen

Vierhonderd theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sector-instellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar het moment dat de lege zaal zich weer vult met magie. De hoopvolle tekst, oorspronkelijk voor de Dragers van Flint geschreven, werd omarmd door de hele culturele sector en groeide uit tot het poëtische statement dat vandaag sectorbreed wordt uitgedragen. De sector Podiumkunsten reserveert landelijk alvast 400 kaarten voor bezoekers. Als de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

‘Wij zijn klaar om te spelen. wij wachten - met u - op de rook.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!