Culture hotspot Thuishaven, het summum voor een zakelijk event   Culture hotspot Thuishaven, het summum voor een zakelijk event
Back Back Eventcase

Culture hotspot Thuishaven, het summum voor een zakelijk event

11 april 2023

Tussen de culture vrijhaven van de stad Amsterdam Thuishaven en evenementenbureau Event Republic, bestaat al jaren een zeer fijne samenwerking. Het immense festivalterrein tussen de zwierende kranen en het industriële spoor van Port of Amsterdam, leent zich bij uitstek voor zakelijke evenementen, bedrijfsfeesten, productpresentaties en alles wat daartussen zit. Event Republic is een meester in het ondersteunen bij de interne en externe communicatie van bedrijven door het uitdenken, produceren en organiseren van creatieve evenementconcepten. Het maakt dat bij een krachtenbundeling tussen Thuishaven en Event Republic de uitkomst van de som 1+1 veel hoger ligt dan twee. 

Dit kwam onder meer naar voren tijdens een bedrijfsfestival dat Thuishaven en Event Republic gezamenlijk organiseerden voor de Vermaat Groep. Een kleine tweeduizend mensen beleefden afgelopen zomer een dag die ze zich nog heel goed weten te herinneren.

Authentiek en stoer   

‘Thuishaven is een unieke locatie met een toffe,  stoere, authentieke uitstraling met diverse area’s en beschikt over geweldige faciliteiten. Het licht, het geluid, de tenten, het is allemaal van topkwaliteit en dat maakt deze locatie geweldig voor de zakelijke markt’, zo steekt Sander de Vries van Event Republic de loftrompet af over Thuishaven. Een groot voordeel dat het terrein van Thuishaven geeft is de combinatie van binnen en buiten. Naast diverse podia met geweldige live-acts werden de medewerkers van cateringbedrijf Vermaat Groep, deze keer zelf verwend met heerlijke hapjes en lekkernijen via een foodcourt op het buitenterrein.  Maar naast feest en vertier was er ook ruimte voor een plenaire sessie dat onder andere bestond uit de uitreiking van de jaarlijkse Talent Game Awards in diverse categorieën. Ook hier is plek voor binnen Thuishaven.

Betrokken partner met oog voor details

Een veelzijdig locatie is enorm belangrijk, maar zeker niet de enige factor voor succes. Sander: ‘Thuishaven blinkt uit in professionaliteit. De lijnen zijn kort en we trekken echt op als een team. Bij Thuishaven zijn ze erg flexibel, en gaan geen uitdaging uit de weg. Daarnaast denken ze op het creatieve vlak met ons mee bij brainstormsessies. Yoram (Wegscheider, red.) en zijn team zijn heel betrokken en hebben veel oog voor details.  Het maakt dat zij voor ons echt een partner zijn en geen leverancier en er sprake is van een unieke samenwerking.’

Mooie toekomst  

Het jaar is nog pril, maar een eerste gezamenlijk project is met een productlancering voor Philips al weer succesvol afgerond, Yoram Wegscheider, manager van alle zakelijke evenementen binnen Thuishaven: ‘Hier waren circa150 journalisten voor uitgenodigd.  Zij werden verrast in onze circustent met een ‘experience.’ Bij Event Republic zien we altijd dat ze sterke en creatieve concepten bedenken en uitwerken. Ze pakken vaak groot uit en weten ook ons telkens weer te verassen. Dat is tof om te zien. Event Republic heeft een sterk team waar wij heel goed en graag mee samenwerken. Ook komende maanden zullen Thuishaven en Event Republic samen uitpakken met een aantal fraaie en telkens weer verrassende events.

Tekst: Johan van Dien, Fotografie: Photogenick

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!