Back Back Nieuws

CUE2016 groeit in zowel exposanten als bezoekers

23 januari 2016
De 15e editie van de vakbeurs CUE die plaatsvond van 18 tot en met 20 januari in Ahoy Rotterdam, is succesvol verlopen. Niet alleen de beursoppervlakte groeide met 16% ten opzichte van de vorige editie, ook het aantal vakbezoekers (6.212 in totaal) nam met 12% toe. Dit tot grote tevredenheid van de Stichting Vakbeurs Theatertechniek, die in 2012 een samenwerking met Ahoy Rotterdam is aangegaan voor de uitvoering van CUE.

Netwerkbeurs
CUE richt zich op professionele licht- en geluidstechniek. Door bezuinigingen van het Rijk, Provincies en Gemeenten hadden alle soorten theaterevents het de afgelopen tijd zwaar, maar de markt voor faciliteiten voor binnen- en buitenpodia klimt geleidelijk uit het dal. Alle reden voor fabrikanten, leveranciers en verhuurders van producten en diensten uit deze sector om zich nadrukkelijk te profileren en te laten zien wat ze in huis hebben. Mark Oppedijk, Sales Manager bij Aukes Theatertechniek Verkoop BV: ‘CUE2016 is een echte netwerkbeurs. De afgelopen drie dagen hebben wij veel relaties ontmoet, zowel bestaande als nieuwe. In dit tijdsbestek kun je normaal gesproken nooit zoveel individuele bezoeken afleggen. Wij kijken terug op een geslaagde deelname.’

Nieuwste snufjes 
Uit een eerste impressie kan worden opgemaakt dat ook de bezoekers enthousiast waren over de verbreding van het aanbod en de vele innovaties die gepresenteerd werden. Hieronder bevonden zich de nieuwste snufjes op het gebied van theatertechniek, variërend van beeldapparatuur, licht- en geluidstechniek tot (tijdelijke) podia, meubilair, decor en hijs- en heftechniek. Bosch, dit jaar voor het eerst als exposant vertegenwoordigd: ‘Op een specialistische en gerichte vakbeurs als CUE kunnen wij goed laten zien dat Bosch met Rexroth niet alleen oplossingen voor de theatertechniek biedt, maar dat Bosch ook op facilitair gebied een geschikte, interessante partner kan zijn’, aldus een enthousiaste Erwin Mense, New Business Development Manager Benelux.

VPT Academy
Ook was er grote belangstelling voor de lezingen en workshops die door de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) werden georganiseerd. Tijdens de sessies werden actuele onderwerpen behandeld die spelen binnen de branche. Daarnaast kon de bezoeker zijn licht opsteken bij Rolight, die tekst en uitleg gaf over hun nieuwe product MA Dot2 evenals diverse lezingen op het gebied van lichttechniek.

InnovatieGalerij
De in 2014 geïntroduceerde InnovatieGalerij kreeg een vervolg op CUE2016 en daar waren maar liefst 30 innovaties te zien op het gebied van Beeld, Geluid, Licht, Diensten en Podiumtechniek. Bezoekers konden hun favoriet per categorie ‘liken’ met een sticker en de innovaties met de meeste 'likes' werden beloond met de CUE Innovatieprijs 2016.

De bedrijven die onderscheiden werden zijn:
» ETC Ltd – ColorSource Spot en Rolight – (Ma Lighting) Dot2 – Categorie Licht 
» Elation Professional B.V. – Elation eMotion - Categorie Beeld
» Ampco Flashlight Sales BV – DiGiCo S21 – Categorie Geluid
» LevTec BV – GEARHUB.NL – Categorie Diensten
» Wiltec BV – Deltec Gaffertape Pro – Categorie Podiumtechniek

De volgende editie van CUE vindt plaats van 15 t/m 17 januari 2018 in Ahoy Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!