CTS EVENTIM sluit verkoopoptieovereenkomst met VivendiCTS EVENTIM sluit verkoopoptieovereenkomst met Vivendi
Back Back Nieuws

CTS EVENTIM sluit verkoopoptieovereenkomst met Vivendi

03 april 2024

CTS EVENTIM, een toonaangevende internationale aanbieder van ticketdiensten en live entertainment, en Vivendi, een wereldleider op het gebied van cultuur, entertainment, media en communicatie, hebben een verkoopoptieovereenkomst getekend op de verkoop van Vivendi's festival- en internationale ticketingactiviteiten. De transactie moet in de komende maanden worden afgerond, na overleg met de betrokken personeelsvertegenwoordigingen.

Hala Bavière, CEO van Vivendi Village en lid van het Uitvoerend Comité van Vivendi: ‘Ik ben trots op wat er in meer dan tien jaar is bereikt en ben buitengewoon dankbaar voor de sterke toewijding van alle betrokken teams. Wij bij Vivendi zijn ervan overtuigd dat CTS EVENTIM het juiste bedrijf zal zijn om onze ticketing- en festivalactiviteiten naar nieuwe hoogten te brengen, waarbij we See Tickets ondersteunen om een state-of-the-art bedrijf op het gebied van diensten en technologie te blijven. Tegelijkertijd bevorderen we de groei van de festivals en het behoud van hun unieke identiteit en publiek.’

Klaus-Peter Schulenberg, CEO, CTS EVENTIM: ‘Met See Tickets en haar festivalactiviteiten heeft Vivendi twee opmerkelijke spelers gevestigd in de ticketing- en live-entertainmentsector. De overname ondersteunt onzeinternationaliseringsstrategie en zal ook artiesten en hun managers ten goede komen, omdat we op wereldschaal nog naadlozere diensten kunnen aanbieden. We kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s om de toekomst van live-entertainment vorm te geven.’

See Tickets, Vivendi, CTS EVENTIM

See Tickets is een gerespecteerde, grote speler in de branche: als de nummer twee ticketaanbieder in Groot-Brittannië en een succesvolle speler op andere markten, biedt het uitgebreide ticketservices voor concerten, beurzen, sportevenementen en meer. Naast Groot-Brittannië is het bedrijf dat CTS EVENTIM gaat overnemen ook actief in zeven andere landen in Europa en in de VS.

Vivendi heeft ook een divers portfolio van zorgvuldig gekozen muziek- en live-evenementen gecreëerd die een uitmuntende fan-experience bieden door een sterke identiteit en een uniek merk. Tot de festivals behoren Junction 2 in het Verenigd Koninkrijk en Garorock in Frankrijk. De ticketing- en festivalactiviteiten van Vivendi, die CTS EVENTIM gaat overnemen, genereerden gezamenlijk €137 miljoen aan inkomsten in 2023. Met CTS EVENTIM heeft Vivendi een passend nieuw thuis gevonden voor haar festival en internationale ticketingactiviteiten. Het Duitse bedrijf is de nummer één provider van ticketing en liveentertainmentdiensten in Europa en de nummer twee in de wereld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!