Back Back Nieuws

Cruiseschip ramt restaurant Wilhelminadok

05 april 2005

Een cruiseschip is zondagmiddag op het IJ in Amsterdam tegen een restaurant op de kade gevaren. Volgens de politie raakten daardoor drie mensen gewond. De politie vermoedt dat een technische storing de aanvaring heeft veroorzaakt. Het restaurant Wilhelminadok is voorlopig onbruikbaar.

Even na half een wilde het passagiersschip, dat lag afgemeerd aan de Wilhelminakade in Amsterdam Noord, wegvaren. Het schip bleek echter onbestuurbaar en kon alleen maar rechtdoor. Vervolgens is het frontaal tegen de kade en het Italiaanse restaurant Wilhelminadok gevaren.
Twee passagiers raakte door de botsing gewond. Ook een gast op het terras voor het restaurant is gewondgeraakt. Alledrie zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.


De kade raakte door de aanvaring beschadigd. Volgens de politie is de wand anderhalve meter ingedeukt. Ook het restaurant is ernstig beschadigd. Het pand is ontruimd en gestut om te voorkomen dat het instort. De boeg van het cruiseschip is ook flink beschadigd. (ANP)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!