Back Back Nieuws

Cruiseschip krijgt eigen Central Park aan boord

23 april 2008
Royal Caribbean International bouwt momenteel het grootste cruiseschip ter wereld. Met zestien dekken, 2.700 luxe hutten en ruimte voor 5.400 passagiers. Aan boord realiseert de maatschappij zeven ‘leefbuurten’, waaronder een groene oase in de openlucht: Central Park. Het schip, dat voorlopig de projectnaam Genesis heeft, komt eind 2009 in de vaart.

Project ‘Genesis’ is 360 meter lang, 47 meter breed en 73 meter hoog en biedt dus plaats aan 5.400 gasten. Ter vergelijking: momenteel geldt de Freedom of the Seas (ook van Royal Caribbean) als grootste cruiseschip ter wereld. Het 340 meter lange schip met vijftien dekken kan 3.600 passagiers herbergen.

Central Park

Met opvallende innovaties en vernieuwend design wil Royal Caribbean de cruisegasten steeds nieuwe, verrassende ervaringen bieden. Zo bevindt zich op de Freedom of the Seas het eerste drijvende surfpark en op zusterschip Voyager of the Seas de eerste ‘ijsbaan op zee’.

Op het nieuwe cruiseschip creëert de maatschappij zeven leefbuurten, met ieder een eigen beleving. Recent werd het ontwerp voor de eerste onthuld: Central Park. Midden op het schip treft de passagier een weelderig park met tropische flora en serene wandelpaden. Met de omvang van een voetbalveld, omringd door 334 luxe hutten (waarvan 254 met balkon) die zes dekken hoog rond het park liggen. Vanuit de hutten heeft de gast uitzicht op het park en op het hemeldak boven het schip, want de groene oase bevindt zich uiteraard in de buitenlucht.

Overdag genieten de passagiers van de rust van het park. Ze maken een wandeling, strijken neer in een van de leeshoeken, bewonderen de kunst in de beeldentuin of maken een excursie onder leiding van een plantenkundige. ’s Avonds verandert Central Park in een levendige ontmoetingsplaats, met volle restaurants en terrassen en live optredens (straattheater en concerten).

De Finse rederij Aker Yards bouwt het grootste cruiseschip ter wereld, dat eind 2009 wordt opgeleverd. Thuishaven zal Fort Lauderdale in Florida zijn. In 2010 hoopt Royal Caribbean een zusterschip van project ‘Genesis’ in de vaart te brengen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!