Back Back Nieuws

CrowdLed licht je publiek op

14 augustus 2013
Lichtshows op evenementen worden steeds groter en uitbundiger. Maar voor de toeschouwer blijft het een passieve bezigheid: het publiek kan slechts vanaf een afstandje toekijken. Vanaf nu kun je ze onderdeel van je lichtshow maken met op afstand bestuurbare LED-polsbandjes. Met deze polsbandjes staat de ‘crowd’ zich niet meer te vergapen aan de effecten maar zijn ze onderdeel van je show.

Lichtsensatie
Dat is CrowdLed, een concept van Crowd Activation. Een bedrijf dat zich bezig houdt met het bedenken van nieuwe concepten voor evenementen. Het werkt als volgt: De CrowdLed bandjes worden bij de ingang uitgedeeld aan het publiek. Wanneer het hoogtepunt van het evenement begint worden de armbandjes op afstand geactiveerd. Duizenden mensen veranderen in een lichtsensatie en zullen synchroon knipperen met de lichtshow. De besturing gebeurt met een afstandsbediening, controller of iPad. Er is dus geen extra personeel of apparatuur nodig.

Paul Reuwer van Crowd Activation is bijzonder trots op de CrowdLeds: ‘We zijn er al meer dan een jaar mee bezig en het is nu eindelijk klaar voor gebruik. Het is een erg leuk concept om mee te werken omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. We hebben veel nieuwe ideeën waar we de bandjes in de toekomst mee gaan uitbreiden om het publiek te blijven verbazen’. De CrowdLed armbandjes zijn verkrijgbaar vanaf 2 euro en worden geleverd in verschillende kleuren en eigen branding. Op evenementen als Sensation, Eurovisie Songfestval en Coldplay waren soortgelijke polsbandjes al te zien.

Bekijk hier het filmpje van Coldplay.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!