Freek van 't Ooster (iMMovator) en John Leek (Beeld en Geluid)Freek van 't Ooster (iMMovator) en John Leek (Beeld en Geluid)
Back Back Nieuws

Cross Media Café maakt volgende stap met Beeld en Geluid

16 maart 2017

iMMovator en Beeld en Geluid gaan vanaf dit jaar intensief samenwerken bij de organisatie en ontwikkeling van de Cross Media Cafés. Dat maken John Leek (manager creative industrie en media van Beeld en Geluid) en Freek van ’t Ooster (directie iMMovator) tijdens het Cross Media Café ‘Uit het Lab’ bekend.

Freek van 't Ooster

'We zijn trots op Beeld en Geluid als mede organisator van de Cross Media Cafés. Net als iMMovator werkt Beeld en Geluid sectorbreed en maakt zich sterk voor de toekomst van media. Het economisch perspectief van onderzoek, innovatie en media wordt nu nog hechter verbonden met culturele en maatschappelijke relevantie. Samen bieden we podium aan innovatie én vergroten we het bereik van de Cross Media Cafés. Winst voor ons netwerk én voor onze partners. Het Cross Media Café vindt nu een vaste iconische locatie in het hart van de mediasector!' zegt Freek van ’t Ooster, directie iMMovator.

John Leek

'Beeld en Geluid en iMMovator delen de ambitie bij te dragen aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen. Door het bundelen van de kennis en expertise van beide partijen geven we de aankomende Cross Media Cafés een spannende nieuwe impuls.' Aldus John Leek, manager creatieve industrie en media van Beeld en Geluid.

Samenwerking

Deze gezamenlijke ambitie heeft al geresulteerd in een hechte samenwerking tussen beide partijen. Zo organiseren iMMovator en Beeld en Geluid samen het jaarlijkse media-event ‘Media Jaarcongres’ en stonden ze aan de wieg van de Hilversum Media Campus. De samenwerking is eind 2016 uitgebreid door samen op te trekken in de organisatie van Cross Media Cafés. De laatste drie cafés zijn al bij Beeld en Geluid gehouden en ook achter de schermen werken de organisaties samen aan de programmering. Dit bevalt zo goed, dat de samenwerking wordt voortgezet.

Cross Media Café in nieuw jasje

De hechtere samenwerking is bekend gemaakt aan het begin van het Cross Media Café ‘Uit het Lab’. Daar is ook het nieuwe logo en huisstijl van het Cross Media Café onthuld. Tijdens het programma van dit Cross Media Café presenteren kennisinstellingen en mediabedrijven de projecten waar zij in hun medialabs aan werken. Onder meer VPRO, VRT en Universiteit Utrecht staan tijdens het café op het podium om hun ervaringen te delen. Dinsdag 4 april staat het volgende Cross Media Café gepland. Het thema van die editie is Video & Commercie.

Foto vlnr: Freek van 't Ooster (iMMovator) en John Leek (Beeld en Geluid)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!