Back Back Nieuws

Crawfield lanceert business game in Utrecht

22 mei 2013
De leden van het Genootschap voor Eventmanagers kwamen 16 mei bijeen in de nieuwe evenementenlocatie CitySense. CitySense, gelegen in het centrum van Utrecht, was voor de gelegenheid omgetoverd tot het hoofdkantoor van Crawfield’s business game: The Next Level. Op het hoofdkantoor waren opdrachten uit te voeren, maar ook in het speelveld van een vierkante kilometer rondom het hoofdkantoor.

De leden van het Genootschap voor Eventmanagers werden verdeeld in vijf teams. Ieder team had de keuze uit diverse inhoudelijke en ludieke opdrachten. Met behulp van GPS-toestellen konden de deelnemers geld ophalen op diverse plaatsten in het centrum van Utrecht. Ook konden zij de grachten in met een kano om zo een anagram op te lossen en geld te verdienen. Met het geld konden de teams op het hoofdkantoor coördinaten kopen op het digitale speelbord. Was het geld op? Dan moesten er meer opdrachten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een blind tour met een quad in het Zijdebalen Theater, door een laser doolhof manoeuvreren of een brainstorm presenteren over een bepaalde stelling.

The Next Level
Crawfield biedt de business game The Next Level aan, een interactief en educatief spel dat speciaal op maat en in de look en feel van het bedrijf gemaakt wordt. De opdrachten kunnen een fun factor hebben, een strategisch doel, of beide. Samen met de klant worden de opdrachten afgestemd op de doelstellingen. The Next Level kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Naast een educatieve factor is het spelen van het spel ook een ideale manier om elkaar te leren kennen, banden aan te halen en onderlinge relaties te versterken.

Omkopen, afkijken en stelen
‘Het fanatisme van onze leden was ontzetten leuk om te zien. Omkopen, afkijken en zelfs het stelen van geld, alles zag ik gebeuren. Ik kan me voorstellen dat The Next Level een ideaal middel is om in te zetten bij een groep die elkaar nog niet zo goed kent. Maar ook bij onze leden, die elkaar al goed kennen, is het soms verrassend wie welke rol aanneemt in een team’, aldus Dirk Prijs van het Genootschap voor Eventmanagers. Sander Overduin, commercieel directeur van Easy Way: ‘Ik zie zeker ook mogelijkheden om The Next Level in te zetten als onderdeel van een sollicitatieprocedure. Je ziet direct welke rol een potentiële medewerker aanneemt binnen een team.’

Foto: Evaluatie The Next Level: Na het spelen werd de samenwerking binnen de teams plenair geëvalueerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!