COVREASY lanceert digitale medische toegangskaartCOVREASY lanceert digitale medische toegangskaart
Back Back Nieuws

COVREASY lanceert digitale medische toegangskaart

03 maart 2021

COVREASY lanceert een digitale medische toegangskaart voor horeca, op reis en bij evenementen. COVREASY is hiermee de digitale verbindende schakel tussen laboratoria, ondernemers en consumenten, zodat mensen weer zorgeloos samen kunnen zijn!

Digitale medische toegangskaart

Na een bezoek aan een laboratorium of medische instelling komt een testuitslag of vaccinatiebewijs direct binnen op je telefoon. Dat dient vervolgens als digitale medische toegangskaart voor bijvoorbeeld een bezoek aan congres, hotel, sportschool of restaurant. Een simpele toegangscontrole waarbij geen medische gegevens gedeeld hoeven worden, maakt dat negatief geteste mensen weer zorgeloos samen kunnen zijn maar bovenal dat ondernemers weer kunnen ondernemen.

Specifieke voorwaarden

‘De lockdown moet een tijdelijke maatregel zijn’, zegt Roy Molenaar, CEO van COVREASY. ‘En aantoonbare veiligheid is een belangrijke stap om de overheid te overtuigen dat bedrijven weer open mogen. Met ons platform weet de ondernemer dat bezoekers virusvrij zijn en kan de overheid een regisserende rol innemen. De discussie hoeft niet te gaan over de maatregelen rond de lockdown, maar over de specifieke voorwaarden waarbij bedrijven weer open mogen zijn.’

Privacy en dataveiligheid

Op het COVREASY platform staan dataveiligheid en privacy centraal. Ondernemers plaatsen scanpoorten of gebruiken de scan-app. Er worden bij de toegangscontrole geen medische gegevens gedeeld. Als iemand virusvrij is, geeft de app groen licht. Deze verificatie vindt plaats op basis van een QR-code en een beveiligde verbinding met het COVREASY platform. Op deze manier weet de ondernemer dat alleen bezoekers met een geldige, negatieve uitslag binnengelaten worden.

Streven naar zorgeloos ondernemen

COVREASY is inmiddels in gesprek met diverse laboratoria en medische instellingen voor de verwerking van testuitslagen en vaccinaties. Ze streven ernaar de eerste samenwerkingen op korte termijn met de wereld te delen. Op die manier leveren wij een bijdrage aan een samenleving van het slot waarin ondernemers weer zorgeloos kunnen ondernemen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!