Back Back Nieuws

Cost-efficiency based meetings, is dat wel de juiste manier?

30 december 2014
Iedereen kent ze wel, de bijeenkomsten waar men de hele dag naar presentaties moet luisteren. Regelmatig vinden deze meetings plaats op het bedrijf zelf of in een nabij gelegen hotel. Dit alles wordt vaak door cost-effiency gedreven; hoe lager de kosten en hoe korter de medewerkers weg zijn van de werkvloer hoe beter.

De uiteindelijke vraag is of deze medewerkers/relaties daadwerkelijk wel iets opsteken op zo’n dag. Of was het een verplichte deelname en gaat men de dag erna gewoon weer door met de business as usual? Vergaderend Nederland kan zichzelf de vraag stellen of je met puur cost-efficiency based vergaderen het juiste doel wel bereikt.

Andere weg
Wat zou het opleveren als je nu juist besluit om een andere weg in te slaan en om toch naar die op afstand gelegen inspirerende locatie te gaan? Dan zou het zomaar kunnen dat de deelnemers weken later nog steeds over die bijeenkomst praten. Of nog beter, dat ze er daadwerkelijk iets van op hebben gestoken en dat ze die opgedane kennis gaan gebruiken in hun dagelijkse werk.

Verrassen
Nederland biedt legio inspirerende locaties. Bij sommige locaties spreekt de locatie voor zich, andere locaties daarentegen zijn geen voor de hand liggende vergaderlocatie. De Efteling is hiervan een voorbeeld. Veel mensen denken bij de Efteling aan een toeristische attractie, maar juist deze locatie kan de zakelijke gast meer dan verrassen.

Out-of-the-box onderbrekingen
Het begint al bij binnenkomst; bijna iedereen voelt zich weer even net zo enthousiast als in hun kindertijd. Na een wandeltocht door het Sprookjesbos of langs het Anton Pieckplein begint het officiële gedeelte van de bijeenkomst. De Efteling draagt graag een steentje bij om de bijeenkomst nog specialer te maken door out-of-the-box onderbrekingen in te lassen. Begin dan de dag met een privé ritje in de Python. En wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘kijkje in de keuken van de Efteling’-lezing die je in kunt zetten tijdens de bijeenkomst? Of eindig de dag met een borrel op het VIP terras van het Efteling Theater terwijl je gasten genieten van de spectaculaire Aquanura watershow waarin het logo van je bedrijf verwerkt is.

Bron: Efteling.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!