CORPUS: de mens staat centraal!CORPUS: de mens staat centraal!
Back Back Locaties

CORPUS: de mens staat centraal!

10 december 2019

De mensfiguur aan de A44 ter hoogte van Leiden zit met de voeten stevig geworteld in de aarde van het Leiden Bio Science Park; hetzelfde geldt voor het CORPUS Congress Centre dat gevestigd is in dit iconische gebouw. De educatieve ‘reis door de mens’ is niet voor niets al jaren een publiekstrekker en de mogelijkheden in combinatie met het CORPUS Congress Centre zijn uniek!

Gezondheid en vitaliteit

In het CORPUS Congress Centre worden het hele jaar door congressen en evenementen georganiseerd in verschillende groottes en met verschillende thematiek.

‘Waar soms de keuze wordt genomen op basis van zaken als bereikbaarheid (aan de snelweg A44) of de ligging (20 minuten van Den Haag, Schiphol en het strand van Noordwijk) is het iconische gebouw vaak ook een uitnodiging om een koppeling te maken met de gezondheid en vitaliteit of ‘de mens’ in z’n algemeenheid,’ vertelt Laurens Geurtz, Marketing, Sales & Communications Manager van CORPUS. Qua thema staat de mens dan centraal en ook in de voorbereiding van de bijeenkomst is dat het geval: een vaste contactpersoon in het offertetraject en tijdens de bijeenkomst een dutymanager die ontzorgt en regelt. De congreszaal en lounge bieden ruimte voor bijeenkomsten tot 540 deelnemers.

De ‘reis door de mens’

In het middelpunt staat de ‘reis door de mens’: tijdens een 55 minuten durende beleving die bezoekers – met audiotour – door het menselijk lichaam leidt, worden bezoekers ondergedompeld in bewondering voor de werking van het menselijk lichaam en de rol van Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven. Laurens Geurtz: ‘Vitaliteit wordt een steeds belangrijker item binnen bedrijven. Op de spectaculaire ‘reis door de mens‘ sluiten vijf interactieve verdiepingen aan met een schat aan informatie over het menselijk lichaam. Uitbreidingen op de ‘reis door de mens’ maken een bezoek tot een compleet team- of bedrijfsuitje. Teambuilding kan de vorm aannemen van competitie in hersenkrakers als de escaperoom experience of toolbox experience of bijvoorbeeld stress weglachen en dichter tot elkaar komen in een sessie lachyoga. Complete ontspanning kan natuurlijk ook: niet alleen de mens als reisbestemming maar – zelfs in de winter - ook bijkomen tijdens een vaartocht door het historische Leiden.’

Diners en (personeels)feesten

Het aan CORPUS verbonden congrescentrum is niet alleen een uitstekende locatie voor congressen maar ook voor evenementen of stijlvolle feesten waarbij het hele pand wordt ingezet. ‘Voor een productieve congresdag heeft het lichaam voldoende brandstof nodig’, zegt Laurens. ‘In het CORPUS Congress Centre worden de congresgangers dan ook van voedzame en verantwoorde lunches, breaks en buffetten voorzien. Liefde gaat door de maag geldt ook in zakelijke zin: een mooi diner als afsluiting van een bijeenkomst of als op zichzelf staand evenement is een bijzondere manier om gasten te bedanken en kan bij het CORPUS verschillende vormen aannemen.’ Voor de culinaire invulling van bijeenkomsten beschikt het congrescentrum over een eigen cateringorganisatie en heeft daarnaast voor uitgebreidere diners en buffetten een aantal vaste partycateraars. Zowel in het penthouse als - in bijzondere gevallen - in de ‘reis door de mens’ kunnen diners met een beperkt aantal gasten plaatsvinden. Lounge en congreszaal van het congrescentrum bieden mogelijkheden voor grotere diners en ook een gezellig personeelsfeest kan, na een ontvangst met borrel, gekozen worden voor bijvoorbeeld een sit down dinner of juist voor een informele opzet zoals een walking dinner of een buffet. 

Brainstormen tussen de brains

Ook kleine bijeenkomsten vinden prima onderdak bij CORPUS. Met name in het op de hoogste etage gelegen penthouse. Voor vergaderingen en brainstormsessies zijn diverse all-in arrangementen beschikbaar met een combinatie van de vanzelfsprekende faciliteiten van een vergaderlocatie en catering die het lichaam de benodigde brandstof geeft. De ‘reis door de mens’ kan een inspirerende onderbreking zijn binnen het programma. Trainingssessies in de avond na een voedzaam buffet? Ook die behoren tot de mogelijkheden.

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!