Coronanieuws: voorlopig geen extra maatregelen voor zakelijke eventsCoronanieuws: voorlopig geen extra maatregelen voor zakelijke events
Back Back Nieuws

Coronanieuws: voorlopig geen extra maatregelen voor zakelijke events

03 november 2021

‘Corona is een probleem dat we alleen samen aan kunnen pakken, dat is een worsteling, want niemand mag buitengesloten worden’, begon Mark Rutte de persconferentie van dinsdag 2 november. Naast aanscherping van de al geldende maatregelen lijken de nieuwe maatregelen vooralsnog weinig te veranderen voor zakelijke evenementen, daar er al een coronatoegangsbewijs nodig was.

Voor doorstroomlocaties verandert er waarschijnlijk wel het een en ander. Hier zal na 6 november ook een coronatoegangsbewijs verplicht zijn.

Basismaatregelen

Blijf thuis bij klachten en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent. Schudt geen handen, geen knuffels, hoest en nies in je elleboog en zorg voor frisse lucht. Bovendien geldt er een dringend advies om 1,5 meter afstand te houden, werk je minimaal de helft van je werktijd thuis, geldt er een binnenlands reisadvies om drukte te vermijden.

Ook voor buitenterrassen en dus doorstroomlocaties is er een coronatoegangsbewijs nodig, net als voor amateursport vanaf 18 jaar binnen en buiten. Dat geldt ook voor culturele instellingen.

Mondkapjes

Vanaf zaterdag 6 november geldt er weer een mondkapjesplicht op stations, perrons, vliegveld en voor publiek toegankelijke binnenlocaties zoals overheidsgebouwen en hbo en universiteiten en voor alle contactberoepen. De mondkapjesplicht geldt niet daar waar coronatoegangsbewijs verplicht is

Wetswijziging?

Na 12 november volgt er een beslissing over een wetswijziging waardoor het kabinet het mogelijk wil maken voor werkgevers om naar coronabewijzen te vragen, zoals in de horeca of de zorg. Ook wordt er gesproken over het inzetten van een coronatoegangsbewijs voor winkels, pretparken en dierentuinen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!