Coronacrisis biedt óók nieuwe inzichten #1 Monique BickerCoronacrisis biedt óók nieuwe inzichten #1 Monique Bicker
Back Back Nieuws

Coronacrisis biedt óók nieuwe inzichten #1 Monique Bicker

09 april 2020

Dat het rondwarende coronavirus de evenementenbranche flink op zijn kop zet is duidelijk. Maar hoe gaan jouw opdrachtgevers eigenlijk om met het annuleren van hun evenementen? Zij hebben hun mooie plannen zien verdampen, konden hun relaties tóch niet ontvangen en hebben te maken met het ontbreken van de mogelijkheid om een live-evenement te organiseren. High Profile Events blijft de balans opmaken. Dit keer belichten we het perspectief van de opdrachtgever. Hoe gaan zij om met de aangepaste regels, wat verwachten ze van de komende maanden en hoe kan de evenementenbranche zo goed mogelijk voor de opdrachtgever klaarstaan? Hoe gaan jouw opdrachtgevers om met de Coronacrisis? Monique Bicker, Organisator Kennisevents bij het Instituut Fysieke Veiligheid bijt het spits af.

Hoe gaan jullie als bedrijf om met de Coronacrisis?

 Het IFV is overheidsgerelateerd en crisispartner, dus we hebben een voorbeeldfunctie. Alle richtlijnen worden dus uiterst zorgvuldig in acht genomen. We werken allemaal thuis met uitzondering van onze collega's met een verantwoordelijkheid binnen vitale processen. Intern wordt via een liveblog Corona per dag verslag gedaan van de impact van de crisismaatregelen op ons dagelijks werk. 

Wat verwacht je de komende maanden?

Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat we voor de zomer nog events gaan draaien. Na 1 juni zal er nog zoveel ‘puin’ te ruimen zijn en moeten we het normale leven weer op de rit krijgen. Ik denk niet dat er dan al ruimte zal zijn voor events. In de zomermaanden juli en augustus ligt het bij ons sowieso stil, ik verwacht dus in september weer de eerste events te gaan uitvoeren.

Laat je geplande evenementen nu digitaal doorgaan of verzet je ze?

Het IFV werkt voor alle Veiligheidsregios in Nederland. Die zijn op dit moment ontzettend druk met de Coronacrisis, die hebben nu echt geen tijd om een digitaal event te volgen. We verzetten dus zoveel mogelijk.  

Zijn jullie betrokken bij mooie initiatieven?

Om de Veiligheidsregios maximale ondersteuning te kunnen bieden in deze Coronacrisis is het Landelijk Operationeel Team Corona (LOT-C) opgestart. Dit multidisciplinaire team bestaat uit een vertegenwoordiging van tal van organisaties, zoals defensie, politie, provincie, brandweer en het IFV. Het team opereert vanuit de brandweerkazerne in Zeist. Lees er hier meer over.

Hoe kan de evenementenbranche jullie als opdrachtgever zo goed mogelijk helpen?

Ondanks alle ellende biedt de Coronacrisis ook nieuwe inzichten en zaken ter overweging. De kracht van live-events om mensen te verbinden blijft bestaan. Maar moeten we naast deze live-events ook webinars of digitale events gaan aanbieden? Informatievoorziening daarover en ervaringen daarmee vanuit de evenementenbranche zijn uiterst leerzaam!

Ten tijde van dit interview was nog niet bekend of events na 1 juni doorgang vinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!