Back Back Nieuws

Coolcapitals.com nominatie Webby Award

25 april 2006

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is genomineerd voor een Webby Award, de zogenaamde ‘Oscars’ van de internetwereld, met de website Coolcapitals.com. De website maakt onderdeel uit van de Coolcapitals*campagne op de Noord-Amerikaanse markt.


Vestigingsmanager Conrad van Tiggelen: “We concurreren met Expedia, Lonely Planet, Google Maps en Tripadvisors. De nominatie is voor ons een fantastische waardering en wij zijn dan ook bijzonder trots.” Naast de Webby Award, gekozen door een vakjury, is er ook een People’s Voice Award. Op 9 mei 2006 worden de winnaars in New York bekendgemaakt.

De Webby Awards onderscheiden die websites die de standaard en toon zetten voor het internet. De nominatie van Coolcapitals.com getuigd volgens de jury van kennis, kunde en visie. De jury let op zaken als: inhoud, navigatie en structuur, visual design, functionaliteit, interactiviteit en gebruiks-vriendelijkheid.

Coolcapitals voor hippe Amerikanen
In 2003 lanceerde de NBTC-vestiging in New York de Coolcapitals.com campagne ter promotie van de hippe steden Amsterdam, Antwerpen,
Wenen en Zurich. Coolcapitals* richt zich op Noord- Amerikanen met veel reiservaring, geïnteresseerd in hippe, culturele uitstapjes in de wereld van kunst, design, architectuur, mode, eten en muziek. Van Tiggelen: “In deze campagne werken we nauw samen met het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau (ATCB) en de toerismebureaus van Antwerpen, Wenen en Zurich. Iedere stad heeft zijn eigen identiteit en karakter, maar gezamenlijk zetten we Europa voor de Amerikaanse toerist neer.”

Naast de website wordt ook het reismagazine Travel + Leisure, direct mails, e-mailbrieven en speciale Coolcapitals*-salons ingezet om hippe Amerikanen te bewegen een reis te boeken naar een van de Coolcapitals. Voor meer informatie kijk op www.coolcapitals.com en www.peoplesvoice.webbyawards.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!