Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen organiseert masterclass ‘Zet jezelf op de kaart’Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen organiseert masterclass ‘Zet jezelf op de kaart’
Back Back Nieuws

Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen organiseert masterclass ‘Zet jezelf op de kaart’

11 september 2020

‘Zet jezelf op de kaart’ was het thema van de masterclass die Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen op donderdag 3 september organiseerde in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De deelnemers leerden wijze lessen als ‘stop de pil in de pindakaas’ van Dinga van Driel van Drielink Coaching en Harry Slagman van Storybusiness. Met de handvatten van de twee sprekers leert iedereen zijn eigen krachten te achterhalen en deze met storytelling beter over te brengen op zijn gesprekspartners.

Tatos Ohan van Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen trapt de dag af in loods Goes, een ruig industrieel monument in het Nederlands Openluchtmuseum. Na zijn introductie over de drie regio’s – de ‘groene long’ van Nederland – is het de beurt aan Dinga van Driel. Zij maakt persoonlijke landkaarten op basis van het DISC-model. Zo leer je niet alleen of je rood (daadkrachtig), geel (invloedrijk), groen (stabiel) of blauw (consciëntieus) bent, maar krijg je ook meteen inzicht in mogelijke valkuilen en de indruk die je op anderen maakt. Met praktische voorbeelden leert Dinga hoe je de kennis over gedragstypes kunt toepassen op jezelf en anderen om meer grip te krijgen op (werk)relaties.

De nieuw opgedane zelfkennis kwam goed van pas bij de presentatie van Harry Slagman. Met handige tips & tricks leert hij hoe je verhalen in kunt zetten om over jezelf, je werk en je organisatie te praten. Zijn advies om ‘de pil in de pindakaas’ te stoppen blijft hangen. Als je een hond medicijnen moet geven, helpt het om die te verstoppen in pindakaas. Diezelfde tactiek kun je ook zakelijk toepassen: verpak jouw zakelijke boodschap in iets lekkers en je klanten kunnen het veel makkelijker wegslikken en begrijpen.

Organisator Tatos Ohan kijkt terug op een geslaagd evenement. ‘De masterclass was voor veel deelnemers het eerste fysieke evenement sinds lange tijd, dat werd erg gewaardeerd’, vertelt hij. ‘We krijgen van veel gasten te horen dat ze het heel waardevol om weer eens collega meetingplanners in ‘het echt’ te zien en spreken. De aanwezigen noemen daarnaast de energie tijdens de masterclass en het in persoon netwerken als grote pluspunten van het evenement. De masterclass kreeg dan ook een cijfer 8,1 van de gasten in de enquête na afloop!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!