Back Back Nieuws

Constant in Beweging van de partij tijdens grootscheeps evenement op de Rijn

23 september 2014
Partycruiser The Jules Verne diende afgelopen vrijdagavond als gerieflijke luxe loge voor honderden VIP's en oorlogsveteranen tijdens de muzikale festiviteiten ter gelegenheid van de herdenking van de Slag om Arnhem, 70 jaar geleden. Op de oevers van de Rijnkade verzamelden zich tienduizend belangstellenden voor het evenement Bridge to Liberation Experience, een multimedia spektakel met special effects, beelden en muziek.

De John Frostbrug was omgetoverd tot een mega groot bioscoopscherm, waarop de optredens van de artiesten goed te volgen was. De bezoekers genoten onder meer van Douwe Bob, Dotan, Gers Pardoel, Tania Kross, trompettist Eric Vloeimans en DJ Isis. De muzikale optredens werden instrumentaal ondersteund door Het Gelders Orkest, dat zich had geposteerd op een ponton. Dit ponton was vormgegeven als een gestyleerde parachute, van waaruit laserstralen alle kanten op kaatsten.

De 500 genodigden aan boord van de Jules Verne, onder wie de veteranen, genoten vanaf de reling met een drankje en een hapje van het spektakel op de Rijn en op de John Frostbrug. Eerder op de avond was de officiële herdenking van de Slag om Arnhem en de operatie Market Garden bij het Airborne monument. Veteraan John Waddy legde een krans bij de John Frost-brug en er was een defilé van oorlogsveteranen.

Foto: Peter Venema

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!