Back Back Nieuws

Congressteden in de etalage tijdens Prins voor een Dag

21 september 2011
Kennismaken met congressteden Den Haag en Delft. Dat deden afgelopen maandag zo’n 100 congresplanners en evenementorganisatoren op een bijzondere wijze tijdens Prins voor een Dag. In beide congressteden zorgden Den Haag Marketing en haar partners voor een warm en kwalitatief welkom.

 

Gesloten deuren gingen speciaal open

Voor de deelnemers gingen er deuren open die normaal gesloten blijven. Een backstage pass gaf toegang tot de wereld achter IMEX theater Omniversum of de privé collectie van Mesdag. De deelnemers, allen prinsen en prinsessen voor één dag, werden welkom geheten in de Nieuwe Kerk met typisch Haagse Notûh van Gregor Bak. Vervolgens vlogen de deelnemers uit over drie verschillende routes met ieder een aparte locatie, bijzonder vervoersmiddel of inhoudelijk verhaal.

 

Verrassingselementen

Deze editie kon het zo maar zijn dat je als deelnemer met een bouwhelm in een elevator pitch belandde van het nieuwe Crowne Plaza Promenade in wording, er niet geluncht werd in een theaterzaal maar op het podium van de Dr. Anton Philipszaal, de wereld van innovatie en techniek heel dichtbij kwam in het Sciencecentre in Delft. Of je als ‘minister’ mee debatteerde in een simulatie van de Tweede Kamer in de Haagse Tribune.

 

Geen standaard vervoer

Vervoer was ook niet standaard. Tussen de locaties, sprekers en congressteden werden de deelnemers per historische tram, duurzame G-Cab of canal boat vervoerd. ‘De gasten zijn als echte Prinsen en Prinsessen door onze steden Den Haag en Delft behandeld tijdens deze negende editie’, aldus projectleider Dennis Hoencamp.

 

Drie edities

In 2011 is Prins voor een Dag uitgebreid tot drie edities. De eerste editie op 19 april was een zomerse ontmoeting met de congresmogelijkheden van de stad, op midzomeravond vond de tweede editie plaats. De derde editie vond traditiegetrouw plaats op de dag voor Prinsjesdag en liet ook de congresmogelijkheden van Delft zien. Prins voor een Dag is dé Haagse kennismakingsdag voor de evenementen- en congresbranche, waarbij deelnemers als prinsen en prinsessen kennis met de zakelijke mogelijkheden van Den Haag.

 



 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!