Congress by design benadrukt de kracht van kennisdeling op Wereld Diabetes DagCongress by design benadrukt de kracht van kennisdeling op Wereld Diabetes Dag
Back Back Visie

Congress by design benadrukt de kracht van kennisdeling op Wereld Diabetes Dag

14 november 2023

Op deze Wereld Diabetes Dag, een moment waarop we wereldwijd stilstaan bij de uitdagingen en kansen in de strijd tegen diabetes, reflecteren we op de belangrijke stappen die we moeten zetten naar een gezondere toekomst. Het is een dag die in het teken staat van bewustwording en mobilisatie, waarbij we benadrukken dat Congress by design sterk gelooft in de kracht van kennisdeling om vorm te geven aan een betere toekomst door mens en wetenschap bij elkaar te brengen. 

 

Of het nu gaat om het organiseren van congressen, symposia of andere evenementen, Congress by design streeft ernaar om platforms te bieden waar experts hun inzichten kunnen delen en waar discussies kunnen plaatsvinden die leiden tot concrete stappen voorwaarts. 

Voetafdruk van innovatie 

Het Diabetic Foot Symposium (ISDF), dat elke vier jaar plaatsvindt, staat wereldwijd bekend als de meest vooraanstaande bijeenkomst gericht op problematiek van de onderste ledematen bij diabetespatiënten. Wat het symposium vooral bijzonder maakt, is dat er onderzoekers, wetenschappers, artsen, chirurgen, verpleegsters en beleidsmakers van over de hele wereld op af komen. Deelname aan dit 4-daagse event geeft hun de mogelijkheid om de laatste wetenschappelijke inzichten én praktijkkennis uit te wisselen om zo uiteindelijke te kunnen bijdragen aan het doel van ISDF: het voorkomen van iedere vorm van amputatie als gevolg van diabetes. Congress by design werd als langjarige partner opnieuw voor de organisatie van deze 9de editie gevraagd. Het vond in mei 2023 plaats in het World Forum in Den Haag. 

By design  

De opstart van ISDF begon tijdens de uitdagingen van de COVID-19-pandemie, wat de organisatie voor grote vraagstukken plaatste, zoals onzekerheden over budget, het aantal deelnemers en zelfs of het symposium überhaupt kon doorgaan. Ondanks de onzekere start, waren er 80 landen en 1.300 deelnemers aanwezig tijdens het symposium. Zij zijn er met elkaar in geslaagd om wederom een programma te ontwikkelen dat relevant en interessant was voor zo’n uiteenlopende groep mensen. Dat werd nog versterkt tijdens de sociale events, een vip-diner en een symposium diner, waarbij de genodigden ook informeel contact konden leggen met nieuwe en bekende mensen. 

Een veelzijdig programma 

Om aan de behoeften van een zeer diverse doelgroep te voldoen, werd een veelzijdig programma ontwikkeld. Het programma omvatte een plenair gedeelte en maar liefst 29 verschillende workshops, die zich concentreerden op de behandeling en verzorging van diabetische voetafwijkingen in de praktijk. Een nieuw en uniek onderdeel was 'Groen ontmoet Grijs', waarbij jonge wetenschappers de kans kregen om 1-op-1 in gesprek te gaan met senior experts, wat resulteerde in waardevolle kennisuitwisseling en mentorrelaties. 

De kracht van kennisdeling 

Congress by design zet zich in voor de kracht van kennisdeling, en het Diabetic Foot Symposium (ISDF) is een prachtig voorbeeld van deze overtuiging. Hier komen experts van over de hele wereld samen om hun wetenschappelijke inzichten en praktijkkennis te delen, via open discussies en interactieve workshops. Het symposium speelt een essentiële rol als centrum voor kennisuitwisseling en het bevorderen van samenwerking tussen onderzoekers, artsen, chirurgen, verpleegsters en beleidsmakers. Met de kennis en de verhalen van ISDF in ons achterhoofd, staan we op Wereld Diabetes Dag sterker dan ooit. Laten we ons blijven inzetten voor een wereld waarin diabetes beter wordt begrepen, effectief wordt behandeld en hopelijk op een dag wordt voorkomen. Bij Congress by design zullen we onverminderd doorgaan met onze inzet en bijdrage aan deze zaak.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!