Back Back Nieuws

Congres: Geluk bloeit in Drenthe

26 oktober 2013
Is geluk maakbaar? Waarom zijn de mensen op de ene plek gelukkiger dan op de andere plek? Wat kan de impact zijn van plekken op onze gedachten, gevoelens en ons gedrag? Uit onderzoek is gebleken dat bewoners in Drenthe de gelukkigste inwoners van Nederland zijn. Redenen genoeg om juist in deze economische tijd een positief congres te organiseren met als titel ‘Geluk Bloeit in Drenthe’.

Het congres vindt plaats op donderdag 7 november a.s.. Initiatiefnemer van dit congres is Marketing Drenthe. Directeur Jan-Albert Westenbrink: ‘We laten met dit congres zien hoe je vanuit de kracht van een regio prachtige samenwerkingsverbanden ziet bloeien en laten de congresbezoekers dit ook zelf ervaren door ze mee te nemen naar unieke locaties deze dag’.

De sprekers zijn specialisten uit de wereld van regiomarketing, geluksonderzoek en cultuurhistorie. Zij worden afgewisseld door sessies van inleiders die weten wat er speelt in een regio die onderhevig is aan krimp en vanuit eigen kracht werken aan mooie initiatieven die de beeldvorming positief beïnvloeden.

Twee boeken
Tijdens het congres worden tevens twee boeken gepresenteerd. Prof. Dr. Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit presenteert zijn boek ‘Geografie en gevoel’.

Geeke Snijders (namens Marketing Drenthe) en Perry ten Hoor (Open Communicatie) hebben een praktisch boek geschreven: ‘Het ABC van Regiomarketing’ hoe regiomarketing een kapstok kan zijn om een hardnekkig imago te kantelen. De Drenthe campagne wordt in dit boek als voorbeeld genomen. ‘Een lezenswaardig boek met nuttige tips, dat boeiend en van binnenuit vertelt over de praktijk van regiomarketing’, aldus Gert-Jan Hospers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!