Back Back Nieuws

ConExpo en Bridge slaan brug tussen congres en WK-voetbal

27 juni 2014
Een congres in een voetbalsetting. ConExpo organiseerde en Bridge Event Facilities faciliteerde het congres '5xbeter. Veilig en gezond werken in de metaalindustrie' op de dag van Nederland-Chili in oranje sferen. Hart van Holland in Nijkerk was op maandag 23 juni voor één dag een voetbaltempel, die in het teken stond van de WK-koorts.

De toon werd al gezet bij binnenkomst 's morgens. De 300 kaderleden uit de metalektro en metaalbewerking werden geleid naar een felgroene grasmat, terwijl een donkere, gedragen stem uit het plafond hen opriep te gaan staan voor het volkslied. Het was de opmaat voor een congres over een serieus onderwerp in een verfrissende setting: de gasten op de voetbaltribunes, terwijl de veiligheidscoaches vanuit de dug out het veld betraden. De setting was compleet met stadionverlichting en reclameborden langs het veld in de vorm van banners aan trussen, die de veiligheidscoaches weer kunnen gebruiken tijdens trainingen in het land. Bestuurbare domecamera's brachten sprekers en reacties uit de zaal live in beeld, terwijl het geluidtechniek boven het speelveld hing, om de meest natuurlijke richting van het geluid te creëren.

De kracht van het individu
De lunch bestond uit chili con carne, het toetje aan het eind van de middag werd verzorgd door oud-keeper Hans van Breukelen. Met zijn toespraak over 'de kracht van het individu, maar de macht van het collectief die het verschil maakt' legde hij een link tussen teamwork en communicatie in het voetbal en het bedrijfsleven.

Veilig en gezond
Daarna was het showtime! Op een 9 meter breed en 3 meter hoog scherm keken de oranje supporters op de tribune toe hoe de Hollandse Leeuw de Chileense pepers verorberde. ConExpo was verantwoordelijk voor het concept en de realisatie van dit congres. Bridge Event Facilities verzorgde de technische realisatie (licht-, geluid- en videotechniek) en de aankleding.

Het congres '5x beter. Veilig en gezond werken in de metaalindustrie' is een initiatief van de vijf werkgevers- en werknemersorganisaties in de metaalindustrie. Het congres was de afsluiting van de Week van de Veiligheid, die bol stond van bijeenkomsten, workshops en campagnemateriaal om het werk en de werkvloer in de metaalindustrie veilig en gezond te maken. ConExpo verzorgde in deze week onder meer een roadshow langs verschillende bedrijven in Nederland, met best practices op het gebied van veilig en gezond werken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!