Foto: Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor   © Jurjen StekelenburgFoto: Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor   © Jurjen Stekelenburg
Back Back Nieuws

Concertgebouw Prijs 2017 voor orkest en koor

08 maart 2017

De Concertgebouw Prijs 2017 is toegekend aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Het orkest en het koor van de Nederlandse Publieke Omroep ontvangen de prijs samen op dinsdag 19 september 2017  tijdens een feestelijk galadiner in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor krijgen de onderscheiding vanwege de belangrijke bijdrage die zij over een langere periode hebben geleverd aan het artistieke profiel van de Amsterdamse concertzaal.

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Het Radio Filharmonisch Orkest vormt samen met het Groot Omroepkoor de basis van de omroepseries NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert in het Amsterdamse Concertgebouw, en het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg in Utrecht. In het Nederlandse muziekleven onderscheiden orkest en koor zich door bijzonder geprogrammeerde symfonische concerten, concertante opera-uitvoeringen en muziek van Nederlandse componisten. Eerste uitvoeringen in Nederland en wereldpremières, waarvan vele uitgevoerd in Het Concertgebouw, vormen een belangrijk deel van het repertoire.

Beschermheer van het Radio Filharmonisch Orkest is Bernard Haitink. Chef-dirigent is Markus Stenz. Edo de Waart is ere-dirigent en honorary chief conductor is Jaap van Zweden. Klaas Stok is koorleider van het Groot Omroepkoor, vaste gastdirigent is Michael Gläser. 

Simon Reinink

Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: 'Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor zijn van onschatbare waarde voor het Nederlandse muziekleven en daarmee voor Het Concertgebouw. Het is een voorrecht dit fantastische orkest en fameuze koor met grote regelmaat in onze zalen te kunnen presenteren in concerten van een constant hoog niveau.' 

De Concertgebouw Prijs

De Concertgebouw Prijs, die op 19 september voor de tiende keer wordt uitgereikt, is een initiatief van de directies en besturen van Het Concertgebouw en Het Concertgebouw Fonds.  De Concertgebouw Prijs bestaat uit een plastiek en een permanente vermelding van de laureaat op een plaquette in de gang nabij de solistentrap van de Grote Zaal.

Foto: Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor   © Jurjen Stekelenburg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!